vissza a főoldalra

 

 

 2008.06.06. 

A marosvásárhelyi szavazás megismétlését követeli az RMDSZ

Romániában a voksok több mint 90 százalékának feldolgozása után, a pártlistás szavazatok versenyében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség 5,54, a Magyar Polgári Párt 1,05 százalékon áll. Marosvásárhelyen az RMDSZ a voksolás megismétlését követeli. A magyar párt szerint Marosvásárhelyen a megyei hatóság nem akadályozta meg az RMDSZ által idejében jelzett törvénysértéseket, ezért fordultak a Központi Választási Bizottsághoz. Borbély László (képünkön) , polgármesterjelölt azt mondja:

– Én szkeptikus vagyok, hiszen máshol is történtek ilyen-olyan csalási kísérletek, de ez, ami itt Marosvásárhelyen volt, egyetlen egy nagyvárosban se történt.

 Eldőlt, hogy Hargita, Kovászna, Maros és Szatmár megyében RMDSZ-es tisztségviselő lesz az önkormányzat élén. Szilágy megyében Csóka Tibor RMDSZ-es tanácselnökjelöltnek nem egészen 1500 szavazat hiányzott a győzelemhez. MPP-s ellenjelöltje, Pap Lajos több mint 2100 szavazatot szerzett. Temesváron 4 éves kihagyás után ismét lesz RMDSZ-es képviselő a helyi tanácsban, a megyei önkormányzatban, azonban ismét néhány szavazaton úszhat el a képviselet: 4,97%-kon áll az RMDSZ. Máramaros megyében is egyelőre kérdéses az 5%-os küszöb elérése.

 (Forrás: erdely.com)