vissza a főoldalra

 

 

 2008.10.03. 

Kaszinóban játszotta el a kolostor pénzét egy ukrán szerzetes

Ternopil megyében 3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a szerzetest, aki nemrég 20 ezer eurót lopott a kolostortól, és egy kaszinóban játszotta azt el.

A Korrespondent.net internetes hírportál értesülései szerint a szerzetes így szeretett volna bosszút állni a szerzetes-testvéreken és az apátokon, akik elmondása szerint rendszeresen megalázták és „elnyomták” a kolostorban.

A lembergi születésű fiatalember 3 éve költözött a ternopili kolostorba. A rablást már rég eltervezte, még kulcsmásolatokat is készíttetett a kolostor széféhez, de miután tudomást szerzett róla, hogy a kolostor anyagi gondokkal küzd, úgy döntött kivárja a megfelelő alkalmat terve végrehajtásához. A megfelelő idő 2008 márciusában jött el. A szerzetes gond nélkül jutott hozzá a 3 borítékhoz, melyekben összesen 17 ezer euró, 60 dollár, 2 ezer hrivnya és 350 lengyel zloty volt.

 A férfi azonnal taxit hívott, és egy másik megyébe utazott.

 A kolostor vezetősége azonnal hívta a rendőrséget, miután felfedezték a rablást és a szerzetes eltűnését, aki elmondásuk szerint az utóbbi időben meglehetősen szabadosan viselkedett, még a liturgiák alatt is megengedte magának, hogy telefonon beszélgessen.

 A rendőrség másnap egy lembergi szállodában talált rá a bűnöző-szerzetesre. A pénz viszont nem volt nála. Elmondása szerint a teljes összeget eljátszotta egy helyi kaszinóban.

 A tárgyaláson a férfi beismerte bűnét, de többször is megjegyezte, mindent csak azért tett, mert elnyomottnak érezte magát a kolostorban.

 

(Forrás: Kárpátinfo.net)