vissza a főoldalra

 

 

 2009.02.04. 

Megjelent a Magyar Fórum XXI. évfolyamának 5. száma!

Csurka István írása (2.oldal)

Helmuth Schmidt, az egyik utolsó hiteles európai koponya cikket írt a „Die Zeit” című hetilapba a globális pénzügyi válságról és a gazdasági visszaesésről, s az írást a Népszabadság hétvégi mellékletében leközölte. A gondolatmenet, amely így hál’ Istennek idejében a magyar közvélemény elé került, írójának szelleme szerint nem tartalmaz semmi önmutogatást, felesleges szószaporítást és még német részrehajlást sem, de bátran rámutat a beállott pénzügyi válság okára. „Egyébiránt pedig mindanynyiónknak el kell viselnünk, hogy a ragadozó kapitalizmus egoista menedzsereinek nagy többsége odébbáll a nyereséggel.” A „ragadozó kapitalizmus egoista menedzsereit” mi is ismerjük, országunkat jelenleg ők tartják uralmuk alatt. Ahelyett, hogy vezetnék is, ragadoznak tovább. Annak azonban, hogy Helmuth Schmidt etnikailag nem, de lelkileg és jellemileg megnevezi ezeket a ragadozókat, hatalmas jelentősége van.

 Cigánybűnözés Miskolcon (7.oldal)

Oláh János József interjúi

 Lakatos Attila cigányvajda: Miután megválasztottuk a cigány vezetőket, onnantól kezdve elfelejtették, hogy ők cigányok. Csak négyévente vagyunk testvérek. A választáskor jönnek, megölelnek minket, ígérgetnek: „nem kell majd mennetek dolgozni, felemeljük a segélyeket, csak szavazzatok ránk”. Nekünk azonban nem kell az ilyen testvér, ők a felelősek ezért a helyzetért.

 Dr. Bíró Zoltán Ady Endréről (5.oldal)

Medveczky Attila interjúja

 Érdekes Ady viszonya a zsidósággal. Az akkori zsidóságnak volt szeme arra, hogy felfedezze az igazi tehetségeket. Ady mindenkivel azonnal szolidaritást érzett, akiről úgy gondolta, hogy a perifériára szorították. Ezt tanúsítják korai versei. Amikor észreveszi, hogy a zsidók uralják a közgondolkodást, rögtön szembefordul velük. A Margita-ciklus több megjegyzése világosan utal erre.

 Interjú Boros Imrével (7.oldal)

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerepét úgy is felfoghatjuk, mint egy csődbiztosét, aki ad egy lélegzetvételnyi időt 2010 áprilisáig. Ahhoz, hogy az állam hitelképes legyen ismét, semmi ötlete nincs, mert nem meri azt mondani, hogy szüntessük meg a multik adókedvezményeit. Csupán a magyar állampolgárok, magyar vállalkozók lerablása folytatódik, ameddig csak lehet.

 Gáz van Makón (9.oldal)

Dr. Szabó György kutató:

Annyit tudunk, hogy alattunk hatalmas a gázkészlet. 3500- 7000 méter mélységben irdatlan gázvagyon található. Hogy mi ennek a feltárhatósága, pontosan még nem tudni. Az Egyesült Államokban már rendelkezésre áll a szükséges technika és technológia. Jelenleg is dolgoznak és vizsgálják a gázkincs tulajdonságait. Ez a mező teljes egészében magyar területen található.

 A minőségi tartalomért

Medveczky Attila művészinterjúja Sára Sándorral (12.oldal)

Sára Sándor rendező, operatőr: Az emberek ma már nem beszélgetnek, legfeljebb megkérdezik a másiktól, hogy látta-e az egyik kereskedelmi tévé műsorát. Régebben megvoltak a természetes emberi kapcsolatok. Most már válogatás nélkül nézik a szörnyű sorozatokat. De ez is a cél: atomizálni az embereket.

 

Keresse a nemzeti radikalizmus tekintélyes orgánumát csütörtöktől az újságárusoknál!