vissza a főoldalra

 

 

 2009.05.15. 

László: a háromnyelvű táblák elhelyezése értelmetlen pénzköltés

A közpénz értelmetlen költésének minősítette László Attila a kolozsvári ismertető táblák angol-francia-román nyelven történő feliratozására vonatkozó kezdeményezést, amelyről a közelmúltban tájékoztatta a sajtót Sorin Apostu, Kolozsvár polgármestere.

 Winkler Gyula EP-képviselőjelölt kampányindító sajtótájékoztatóján jelen levő alpolgármester elmondta, Kolozsváron évente 300 ezer turista fordul meg, zömük magyarországi - nekik nem nyújt segítséget a tájékozódásban a táblákon szereplő egyetlen nyelv sem. Szerinte inkább a turisták érdeklődését felkeltő programok összeállítására kellene koncentrálni, hiszen átlagban egy turista 1 óra 40 percet időzik Kolozsváron. A magyarországiak átutaznak a városon, ennyi idő alatt sikerül megnézniük a főbb turisztikai látványosságokat: a Szent Mihály templomot vagy a Házsongárdi temetőt. "A turistákat arra kellene rávenni, hogy időzzenek a városban, maradjanak legalább annyi időt, hogy nálunk egyenek, de legjobb esetben nálunk is aludjanak" - így László.

 "A polgármester bejelentése engem is pont annyira meglepett, mint önöket" - mondta el. Hozzátette, még nem biztos, hogy a kezdeményezés megvalósul, hiszen a városi tanácsnak is el kell fogadnia a javaslatot. A táblák nemcsak jóérzési, hanem pénzügyi kérdést is jelentenek. "Egy másik probléma az, hogy a táblák elhelyezéséhez sok esetben az adott műemlék-épület tulajdonosának a beleegyezése is szükséges" - összegzett az alpolgármester.

 

(Forrás: hirek.ro)