vissza a főoldalra

 

 

 2010.02.03. 

Marakodnak

Belső konfliktus osztja meg a Jobbikot. A párthoz közelálló kuruc.info hírportál azzal vádolja a fiókpárt vezetését, hogy nem tesz meg mindent a nyolcadik hónapja előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György kiszabadításáért:

„Várjuk a Jobbik-vezetők hozzászólását, állásfoglalását, öntsön mindenki tiszta vizet a pohárba. Bár szomorú, hogy egyáltalán vitáznunk kell róla. Amúgy e pillanatban csak egy leány van talpon e vidéken. A Jobbik európai parlamenti képviselője (aki azonban nem elnökségi tag), Morvai Krisztina a jelek szerint tökösebb a férfiakból álló Jobbik vezérkarnál és támogatja Budaházy pártlistára tételét, sőt, személyesen kampányolni is hajlandó mellette, akármilyen formában és jelöléssel is indul – értesültünk. Most azonban úgy fest, a Jobbik elnöksége nem kíván foglalkozni Budaházyékkal, nem sietnek segítségükre, inkább hallgatnak, vagy mellébeszélnek a nyilvánosság előtt. (...)Vona Gábor pártelnök még Budaházyné Trencsányi Bernadett (aki három kisgyermeküket neveli egyedül) állásfoglalást kérő levelére sem válaszolt – tudtuk meg a hazafi feleségétől, és mindössze egy Jobbik elnökségi tagról van tudomásunk, aki közölte, ő igent mondana a mentőtervre, ha megszavaztatná a pártelnökség”– írja az amúgy számtalan büntetőjogi eljárásra okot adó oldal.

A kuruc.info egyik büntetőperében korábban megidézték Molnár Balázst és Novák Elődöt is. A vád tanújaként pedig Polgár „Tomcat” Tamás jelent meg a bíróságon. A korábban egyfolytában feljelentéseket tevő Novák Előd ugyanakkor nem jelent meg a bíróság előtt. A kuruc.info szerkesztői talán megérezték, hogy előbb-utóbb mégiscsak elítélik őket és lehetséges, hogy ezért a szembefordulás a „hálátlan” Jobbik-vezetéssel. Mindenesetre megígérték, hogy amennyiben a párt mégsem indítja a „szabadságharcos” Budaházyt, megteszi azt maga a portál. Ezek szerint Budaházy a főváros egyik kerületében független jelöltként indulna az országgyűlési választásokon, az uszító hangvételű honlap, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és – ami a legérdekesebb – Morvai Krisztina támogatásával.

 

Sz.