vissza a főoldalra

 

 

 2011.06.29. 

Megjelent a Magyar Fórum XXIII. évfolyamának 26. száma!

A tartalomból:

Csurka István: Vegyeskereskedés (címoldal)

Kénytelen vagyok a szerkesztőség, saját lapom belső ügyeivel foglalkozni, ami nehezemre esik, mert ízlésem ellen való. Történt, hogy egyes munkatársak aligha merő rosszindulatból, inkább végiggondolatlanságból és sajtószabadság libidójuk felsimogatása céljából a lap fővonalával, az általam általában a második oldalon kifejtett nézetekkel és a kétharmados rendszerváltozás segítése érdekében leírtak ellenében léptek színre, vagy akartak fejtegetéseket megjelentetni. Ezt nem engedem meg. A Magyar Fórum, amíg vagyok, nem lesz vegyeskereskedés. Van a piacon sajnos elég ilyen lap, műsor, áru és dugáru. Minek növelné számukat az a lap, amely éppen a liberális, nem magyar érdekű hegemónia ellenében született és sok vihart, megszüntetési kísérletet kiállt és most is ki van téve a múlt heti cikkemben megírt maszkil támadásoknak.(„ Hány maszkil van az államgépezetben?”) Innen már közüggyé magasodik ez a kis írás. Történt ugyanis, hogy a telefontársaság, amelynek flottaelőfizetői vagyunk, díjtartozás címén lezárta és csak erőteljes fellépésre és a bizonyításra kapcsolta vissza a mobiltelefonjainkat. Éppen most, amikor a fenti kérdés elhangzott, s amikor a szerkesztőségi viszály híre némi visszhangot keltett. Ilyesmi már máskor is előfordult, volt rá eset, hogy valóban kimaradt figyelmetlenség miatt a díjfizetés, olyan azonban sokkal gyakrabban esett meg, hogy a lapban megjelentek, vagy a Hősök terei tömeggyűlésen elhangzottak erősebb csapást mértek az idegenszívű hatalomra, a megszállókra, s ezek azonnal rámüzentek. Ezeket az eseteket én itt nem tettem szóvá, nehogy összesküvés-elmélet mániámat, antiszemitizmusom vádját még üldözési mánia betegségének fennforgásával is erősítsem. Most azonban a dolog annyira nyilvánvaló, hogy nem bujkálok vele tovább.

 Csurka István: Történelemhamisítás – Az első válság (III. rész)

A megoldás (2.oldal)

Az állampolgárok óriási többsége, benne kormánytényezőkkel is, tapasztalta a liberális piacgazdaság önmagát túlélt voltát, hamisságát, a liberális demokrácia igazságtalan kivételezéseit, nem valódi demokrácia voltát, mégis elfogadja a liberális piacgazdaság és demokrácia nemcsak idejétmúlt, hanem hazugsággá is vált normáit. Mert olyan régen fennállnak, mert annyiszor megkísérelte a nemzeti érzelmű polgár a változtatást, forradalmi úton vagy reformokkal, és sose sikerült. A liberális demokrácia haszonélvezői, az államellenes elit, a pénzügyi kulturális vezetőréteg, a törpe kisebbség pedig éppen ebbe a bizonytalanságba kapaszkodik bele, és teli pofával kéri számon a kormányon a liberális demokrácia normáit. Azt, ami már érvénytelen, mert a történelem átlépett rajta. Ez a Demszky-banda félelmetes taktikai fegyvere. Veszélyessége abban áll, hogy vakít. A magyarellenes törpe kisebbség ezzel el tudja hitetni, hogy a kormány és az általa megteremteni kívánt rendszer soha nem lesz Európában legalizált, a nagyhatalmak által elfogadott, hogy nincs tartós fennmaradási engedélye, és egyszer csak vissza fog térni teljes pompájában a liberális piacgazdaság. A magyar szereti a hibát, a bajok okát mindig a saját kormányában látni. Mi több, szereti néha ráncba szedni azt, amit ő választott. Senki előzékenyebb az idegen iránt nem lehet a magyarnál.

 Kőbánya, a megújuló kerület (4.oldal)

Weeber Tibor alpolgármester: Az önkormányzat figyelembe veszi a lakosság kulturális igényeit. Az elmúlt hétvégén tartott Szent László-napok ünnepségsorozatának nívós programjai is ezt bizonyítják. Sokat költünk az oktatásra és a szociális hálóra és néhány éve a rossz hírünket keltő botrányok is megszűntek, ezért reméljük, hogy Kőbánya Budapest kerületei között arra a helyre kerül, amit szerintünk megérdemel.

 Cél: az energetikai önállóság (4.oldal)

Köcse Tibor, Nagypáli polgármestere: Ha rendelkezésre állnak a kellő pénzeszközök és a szándék is megvan rá, akkor elérhető az a cél, hogy akár jövőre Nagypáli település önkormányzati épületegyüttesét levágjuk a villanyvezetékről. Természetesen a végső cél, hogy helyben állítsunk elő annyi energiát, amire az egész településnek, így az ott lakóknak és a cégeknek is szükségük van.

 Cini az „életmentő” (7.oldal)

Gyarmati Dezső háromszoros olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója: – Hat év korkülönbség volt közöttünk, én még gyerek voltam, ő meg „nagyfiú”, úgyhogy hallgattam az okosságaira az uszodában. Karinthy Cini egy ideig pólózott a Fradiban, erről szól a Ferencvárosi szív című novellája, szerette a napfényt, a vizet, a sportolók közösségét. Arra nem emlékszem, hogyan lett befutott szépíró létére a vízilabda-szakosztály elnöke, de én értem nagyon sokat tett ebben a pozícióban, mondhatnám úgy is, „életet mentett”. 1956-ban Melbourne-ben, az olimpián a magyar küldöttség Forradalmi Bizottságának elnöke voltam, és csak 1958-ban tértem haza, amiért két év eltiltást kaptam és csak segédmunkát végezhettem. Miután az eltiltás letelt, megmondták, hogy a Fradit kivéve, bárhová igazolhatok játszani, azonban egyik csapat sem akart befogadni.

 Kultúraközvetítéssel a jogkövető magatartásért (9.oldal)

2010 óta működik a Nemzeti Kultúráért Egyesület, mely soraiba gyűjtötte a kultúra avatott hazai művelőit. Több szekciója mellé, május 24-én, a Színház és Filmintézetben megalakította az egyesület kisebbségi tagozatán belül a cigány kulturális és művészeti szekciót, aminek vezetője Raduly József, a Művészeti-Oktatási-Kulturális Közéleti Alapítvány elnöke, fővárosi képviselő lett.

 Beszélgetés Tóth Béla szobrászművésszel (10.oldal)

Egyszer tagadtam meg rögtön a munka elején a felkérő kívánságát. A megrendelés úgy szólt, hogy nagyítsam föl Vastagh György kis Kincsem-szobrát a Galoppra. Aztán a magyar csodakancáról szóló könyvet lapozva elképedve vettem észre, hogy annak két egymással szembenéző lapján a korabeli dagerrotípia feszes, kemény lovat mutató Kincsemje valahogy nem egyezik a Vastagh György által mintázott, a versenyzést már befejező, s ezután a ménesbe helyezett kancával. Nem ugyanaz a ló! Rájöttem, hogy én csak a dagerrotípiát és Kincsem csontvázát alapul véve, egy önálló, saját elképzelésű Kincsemet csinálhatok a világhírű, általam egyébként nagyon tisztelt állatszobrász kritikájaként.

 A média felelőssége és a szabatos életmód (12.oldal)

Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület vezetője: Ha egy gyermek életét elveszik, és abortuszra megy valaki, azt elfogadják, bocsánatos dolognak tartják, de ha valaki életet ad, s örökbe adja a babát, azt a nőt viszont elítélik. Súlyos az a gondolkodás, mely szerint az életnek nincs értéke.

 Ellenségek: az államadósság és haszonélvezői (19.oldal)

Csakhogy nagyot fordult a világ 1992, de még 2005 óta is. Akkor Gati úr Gyurcsányt még azzal mentegethette, hogy a washingtoni vezetés máig neheztel Orbán Viktorra, amiért az nem határolódott el Csurka István 2001. szeptember 11-ét követő, az amerikai globális politika felelősségét firtató szavaitól. Azóta világszerte, de még az amerikai közéletben is gyakoriak Csurka akkori megállapításaival lényegileg egyező elemzések. Ma már nem olyan egyszerű előrántani az antiszemita kártyát, mert bizony még a zsidó lobbit támogató Hillary Clinton is eljutott oda, hogy példának okáért Izrael politikáját kritizálja. Utolsó fáradt kísérletek ezek, egy elsüllyedő rendszer bukott embereitől.

 Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál.

Vagy fizessen rá elő!

info@magyarforum.hu