vissza a főoldalra

 

 

 2011.03.25. 

Kucsma: a pokol kínjait vállalva is bebizonyítom ártatlanságomat

Leonyid Kucsma, Ukrajna második elnöke kihallgatása előtt kijelentette, hogy teljesen nyugodt, és készen áll arra, hogy nyomozókkal beszéljen. "Nyugodt vagyok, őszintén mondom, hogy az vagyok. Azért vagyok nyugodt, mert nem érzem magam bűnösnek. Önök nagyon jól tudják, hogy 10 éven át súlyos pszichés nyomás alatt éltem...ez tényleg így volt. Ezért ma morálisan kész vagyok a pokol kínjait vállalva is bebizonyítani, hogy ártatlan vagyok" - mondta Kucsma újságíróknak nyilatkozva a ma reggeli főügyészségi kihallgatása előtt.  

Arra a kérdésre, hogy családja hogyan viseli az ellene indított büntető eljárást, Kucsma a következőt felelte: " Feleségem már évek óta altató nélkül el sem tud aludni. Én viszont szüleimnek köszönhetően jó génekkel rendelkezem, de tudjuk jól, hogy az emberi test is öregszik."

 Kucsma ezenkívül megjegyezte, hogy váratlanul érte, hogy büntető eljárást indítottak ellene, majd hozzátette, hogy nem szeretné, ha politikai indíték állna a vádak mögött – írja a Korrespondent.net internetes hírportál.

 "Nem szeretném azt gondolni, hogy a főügyészség valaki parancsára teszi azt, amit tesz" - tette hozzá Kucsma.

 

(Forrás: karpatinfo.net)