vissza a főoldalra

 

 

 2013.08.30. 

Kína kész segíteni Szerbiának

Kína kész segíteni Szerbiát új finanszírozási módozatokon és a sikeres szerbiai vállalatok ösztönzésén keresztül – mondta ma Tomislav Nikolić szerbiai államelnöknek Li Ko-csiang kínai kormányfő.

 Tomislav Nikolić kínai látogatása során arról tájékoztatta a kínai miniszterelnököt, hogy Szerbia kész intenzívebb gazdasági együttműködést folytatni Kínával, különös tekintettel a kínai befektetésekre és az új szerbiai munkahelyek megnyitására.

 „Nem azért jöttem Kínába, hogy akár csak egy dollárt is kölcsönkérjek. Egy olyan ország elnökeként érkeztem, amely ország polgárai munkát keresnek, dolgozni szeretnének és tisztességes keresethez jutni. Ezt a munkát mi magunk nem tudjuk megteremteni, csak a külföldi befektetők segítségével, akik Szerbiában teremtenének munkahelyeket” – jelentette ki Nikolić.

 Li Ko-csiang Kína támogatásáról biztosította a szerbiai államelnököt az ország területi integritása terén, s leszögezte, „Szerbia Kína megbízható barátja”, tehát a két ország kölcsönösen támogatja egymást.

 

(Beta)