vissza a főoldalra

 

 

 2015.02.06. 

DNA-vizsgálat a temesvári Városházán

Az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) ügyészei a temesvári városházán vizsgálódnak, mert felmerült a gyanú, hogy a több száz állami bérlakást törvénytelen módon adtak el a 112-es törvényre hivatkozva.

 Nicolae Robu polgármester a sajtónak visszaigazolta a DNA-vizsgálat tényét: „A korrupcióellenes ügyészek hatalmas mennyiségű dokumentumot kértek ki a Városháza levéltárából. Naponta dokumentumok százait kell lemásoljuk és átadjuk a másolatokat a hatóságoknak. A legtöbb dokumentumot a városháza ingatlanvagyonával foglalkozó igazgatóságtól kérik ki, amelyek kapcsolatosak a folyamatban levő vizsgálatokkal” – nyilatkozta a sajtónak Robu.

 A Korrupcióellenes Igazgatóság több száz állami bérlakás törvénytelen eladásával kapcsolatban vizsgálódik. A 112-es törvény szerint csak azok a bérlők vásárolhatták meg az állami lakásokat, akik a törvény érvénybe lépésének időpontjában már bérlők voltak. Temesváron olyan bérlők is vásároltak lakásokat az államtól, akik ennek a feltételnek nem tettek eleget.

 A városháza akkori vezetői, köztük Gheorghe Ciuhandu volt polgármester, valamint Vasile Tărciatu, Liviu Barbu, Nicuşor Miuţ volt városházi igazgatók aláírtak egy jegyzőkönyvet, amelynek alapján kivételt tettek egyes bérlakások lakói esetében (köztük ügyészekkel és rendőrtisztekkel), és jóváhagyták a lakások eladását a 112-es törvény alapján.

 

Pataki Zoltán

nyugatijelen.com