vissza a főoldalra

 

 

 2015.11.25. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXVII. évfolyamának 48.száma!

A tartalomból:

ROBBANÁSVESZÉLYES HELYZET (címlapon)

Kedden reggel lelőttek a török–szír légtér határán egy orosz vadászgépet, amely megsértette Törökország légterét. Az orosz védelmi minisztérium szerint vadászrepülőjüket azonban nem a török, hanem a szír légtérből szedték le. Hátba szúrtak bennünket a terrorizmus cinkosai – mondta Putyin. Az orosz elnök eddig burkoltan utalt Törökország és az Iszlám Állam szövetségére, most azonban nyíltan kimondta: szerinte Törökország azok között az országok között van, amelyek titkon pénzelik az Iszlám Államot. Orosz információkra hivatkozva állította, hogy a Da’es által kitermelt olaj vevőinek pénzéből tartja fenn magát az Iszlám Állam. A Törökország kérésére összehívott rendkívüli tanácskozáson önmérsékletre kérték Ankarát a NATO-tagállamok nagykövetei. Brüsszelben a Reuters szerint felvetődött: a török légierő kikísérhette volna az orosz gépet a lelövés helyett.

Csurka István: Ezek eldorbézoltak bennünket (2.oldal)

Az Aczél-társulat, a demokratikus ellenzék szűk magja, a Nyugattal a leglényegesebb ponton a leggyakrabban érintkező bankárok kasztja óriási információelőnyben volt nemcsak a rendszerváltók népi hadával, plebejusaival, hanem magával a pártközponttal és a központi bizottság tagjaival szemben is. Ezek a jól informáltak szavakban még akár véresszájú kommunistának is mutatkozhattak és a párt nevében üldöztek is sok embert, bennünket is, miközben készültek az átalakulásra, amikor tőkések és privatizátorok lesznek, valamint liberálisok. Aczél Szabad Európánál tett látogatására például sokkal később derült fény, pedig a kilencvenes évek médiaháborújában ennek súlya lett volna. Lakitelek felől csak az látszott, hogy az SZDSZ fele kiköltözik Münchenbe. Az új munkatársak kiválogatása ott majdnem ugyanazon elvek és faji kristályosodási pontok körül történik, mint idehaza. A SZER össze van kötve a demokratikus ellenzékkel, az SZDSZ-szel – gondoltuk. De nemcsak azzal volt, hanem a párttal is, amelyik bennünket eltiltott. Engem éppenséggel azért mert engedélyt adtam New York-i beszédem közlésére.

 A háttérbeszélgető (3.oldal)

A Magyar Fórum már 2009-ben megírta, fényképekkel bizonyította, hogy a választások előtt országosan óriásplakát-kampányolt az SZDSZ a Jobbiknak. A Fórum leleplezte a párt emblematikus személyeit, bemutatta azt a fertőt, amelyben pedofil, transzvesztita, prostituált, magzatelhajtó, házasságtörő, hazudozó, tolvaj, kommunista, szélsőségesen liberális, idegen hatalom ügynöke, tele pofával zsidózó zsidó, cigányozó, eszmei zűrzavar megszállottja, Haynaut imádó, csaló és magyargyűlölő dagonyázott együtt nagy megértésben. Jó helye van köztük Török Gábornak, tudniillik ő az, aki állítólag addig formázgatta, felügyelte, látta el tanácsokkal az SZDSZ-t és Bajnai Gordont, míg el nem tűntek a színről. Ezt írjuk a javára. Török tanácsadója lesz a Jobbiknak? Sag schon! Összenő ami összetartozik, pont úgy, mint az SZDSZ és a Jobbik.

 Az új proletárpárt, mondta a Jobbikról Csurka István. Utána lehet nézni, le is írta már 2009-ben, ez egy elemzés. Tessék! (3.oldal)

Az MSZP-t nem temetik el, de a sorsára hagyják, mint Gorbacsov hagyta a népi demokráciákat a nyolcvanas években. Nekik most csak a csordaszellem pártjára van szükségük a most uralkodó zűrzavar meghosszabbításához.A cél az, hogy az új proletárpárt legalább erős második legyen a választásokon, és ne csak a Fidesz esetleges egyedüli kétharmados többségét, hanem esetleg más nemzeti pártokkal együtt elérhető kétharmados alkotmánymódosító többségét is akadályozza meg, és végül magát az egyszerű, tisztességes kormányalakítást és kormányzást is. Az MSZP-t, az SZDSZ-t, a BKV-t ma már le lehet leplezni, de a Jobbikot nem. Ezzel csak mi kísérletezünk, az elhallgatottak. Ha megnézzük, hogy mely lapok, rádiók, tévék álltak csatasorba a Jobbikért, elámulunk. A Népszabadság, a Magyar Nemzet, a HVG, az Echo tévé, a kereskedelmi csatornák, a közszolgálati tévé, rádió. Mindenki. Az egész Jobbik-röptetés, felemelés annyira pontosan ki van dolgozva, mint egy Boeing felszállása.

 Welcomedrink (3.oldal)

Még mindig nem értik az európai liberálbalos dogmában hívő politikusok, hogy mit várnak el tőlük állampolgáraik. Nem veszik észre milyen kegyetlenül nevetséges welcomedrinkkel a kezükben a szabadságszeretetről és másságtiszteletről papolva fogadni azokat a minden szabályt semmibe vevőket, akiknek vallása tiltja a szeszes ital fogyasztását. Ez az orbitális tudatlansággal és felsőbbrendűségi érzéssel vegyes magatartásuk abból a meggyőződésükből fakad, hogy képesek megváltoztatni mindent és mindenkit, azért, hogy az ő status quójuk változatlan maradjon, képesek eltörölni akár évezredes hagyományokat. Hát ez az IS-szel összefüggésben most nem jött be nekik. Ennek a tarthatatlan liberális gőgnek gyászos bizonyítéka a dráma, melynek során legalább 140 ember életét vesztette a Párizs belvárosában több helyszínen végrehajtott géppisztolyos, robbantásos támadások következtében.

 Két év múlva több lesz a magyar cukor

Kevesebb importra szorulunk (5.oldal)

A hazai cukoripar versenyképessége szempontjából döntő kérdés, hogy a cukorkvótarendszer 2017. évi eltörlése után várható piaci környezetre és az éleződő piaci versenyre is tekintettel a hazai termelési hatékonyságot tudjuk-e növelni a termékpálya egészén – közölte Dr. Feldman Zsolt helyettes államtitkár, akit a kaposvári cukorgyár fejlesztéséről, a szerencsi üzem esetleges újraindításáról és a cukorárak alakulásáról kérdeztük.

 Hazánk élen jár az akadálymentesítésben

Csak most figyeltek föl a fogyatékkal élők problémáira az Európai Parlamentben (6.oldal)

Az Európai Parlamentben Pelczné Dr. Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke nyitotta meg azt a konferenciát, amelyen Kósa Ádám fideszes EP-képviselővel, a rendezvény házigazdájával azt járták körül, mire van szüksége a siketeknek és nagyothallóknak ahhoz, hogy akadályok nélkül tudjanak élni és dolgozni. Dr. Kósa Ádám szerint a személyes példamutatásnak van a legnagyobb hatása a véleményformálásban, s azt is közölte szerkesztőségünkkel, hogy az ENSZ vizsgálata önvizsgálatra késztette az EU intézményeit.

 KÖDKIRÁLYNŐ (6.oldal)

Éppen tíz éve, 2005. november 22-én lépett hivatalba a Mädchen. Helmuth Kohl nevezte el így Angela Merkelt, akit ma már Muttiként emlegetnek. Jasper von Altenbockum A ködkirálynő címen írt cikkét közölte az évforduló alkalmából a Frankfurte Allgemeine Zeitung. A szerző úgy véli, Merkel állandó útitársa az átláthatatlanság és a kiszámíthatatlanság. Merkel ott áll a kormányrúdnál, de senki sem tudja merre tart. Az ugyanitt közreadott Institut für Demoskopie Allensbach felmérése alapján készült közvélemény-kutatás szerint a németek 60 százaléka mégis úgy gondolja, Angela Merkelen kívül nincs olyan német politikus, aki képes lenne Németország problémáival megbirkózni.

 Orvosi kart szeretnének Győrben

Egy éven belül egészségtudományi kar alakulhat meg a Széchenyi István Egyetemen (7.oldal)

Kiegészítette a tavaly megkötött együttműködési megállapodást a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház és a győri Széchenyi István Egyetem. Ennek legfontosabb pontja arról szól, hogy a felek hosszú távú célként tűzik ki orvostudományi kar létrehozását Győrben. Dr. Tamás László Jánost, a kórház főigazgatóját az orvostudományi kar létrehozásának feltételeiről, az oktatókórház szerepéről, a kollégák továbbképzéséről, és az orvoshiányról kérdeztük.

 GUY VERHOFSTADT (7.oldal)

Ha az ember Guy Verhofstadtot hallgatja, és látja azonnal igazolást nyer a belga balgákról szóló számtalan történet. Most Budapesten járt a belga balga a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) kongresszusán. Aki nem rettent meg puszta látásától és hajlandó volt meghallgatni azt, ami kijött azon a gusztustalan nyíláson ami az ő beszélő szerve, őszintén elcsudálkozik: Belgium tényleg megválasztott magának egy ekkora barmot? A migrációs válság, a párizsi vérfürdő smafu, Orbán az igazi veszély. Üvölti a színpadon a rettenetesen hülye ember. Vajon miért nem otthon, a terroristák gyűlhelyén konferenciázgat a debil lélek?

 Tisztelet a hősöknek

A kommunista pártfunkcionárius hétvégi házába vitette az emlékmű kovácsoltvas kerítését (8.oldal)

Békés város polgármesterének célja, hogy 2016 nyarára megújuljon az első világháborút és a kapcsolódó történelmi eseményeket felidéző, a hősöknek és áldozatoknak emléket állító emlékmű.

 A tanodaprogram sikeréért

Elemi érdekünk a végzettség nélküli iskolaelhagyás visszaszorítása (9.oldal)

A tanodák számára megnyíló 5 milliárd forintos támogatásnak köszönhetően bővül a pedagógiai szolgáltatással támogatottak száma – közölte Dr. Köpeczi-Bócz Tamás államtitkár, akit arról is kérdeztünk, hogy sikeresnek tekinthető-e a tanodamozgalom, és hogy ezek az intézmények mely területeken segítik leginkább a tanulók fejlődését.

 Az erdélyi költők szellemiségének megidézője

A színház élő művészet, ezért pótolhatatlan, és semmi sem helyettesítheti (10.oldal)

Beszélgetés Marosán Csaba kolozsvári színművésszel

Ebben az évadban több produkcióm is volt, úgy verses, mint prózai. Dédelgetett álmom az volt, hogy közelebb hozzam, és frissítve bemutassam a fiatal „Facebook-generációnak” a XX. századi erdélyi írókat, a költőket – legfőképpen a kolozsvári kötődésűeket. Így Dsida Jenőt, Tamási Áront, Reményik Sándort, Áprily Lajost, Méhes Györgyöt, Hunyady Sándort – „kiemelve” őket ezáltal az irodalmi panteonból.

 Ne váljunk áldozattá

A leghatékonyabb „fegyver” a betörések ellen az előrelátás (11.oldal)

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az őszi, valamint a téli időszakban jellemző sötétedés utáni lakásbetörések megelőzésére hívja fel a figyelmet. Sznopek Veronika rendőr főhadnagy: a 65 év felettieket személyesen látogatják meg a rendőrök a megye minden településén. Mindent megteszünk a tolvajok kézre kerítése érdekében. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 30%-kal csökkent Zala megyében az ismertté vált bűncselekmények száma.

 Nemzeti közszolgálat

Hogyan is lehetne együttműködni egy olyan szakszervezettel, amelyik azt hangoztatja, hogy a Nemzeti Pedagógus Kar illegitim szervezet, fasiszta, náci elemekkel tarkítva (12.oldal)

Minősített többséggel fogadta el a Nemzeti Pedagógus Kar országos küldöttgyűlése az etikai kódexet. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) viszont az elfogadott kódex életbeléptetésének elhalasztását kéri. Kötelező-e a kódexet betartani minden egyes oktatási intézménynek? Melyek a főbb alapelvek? Mi az etikai bizottság szerepe? Miért támadják a szakszervezetek az etikai kódexet? – ezekre a kérdésekre vártuk a választ a Nemzeti Pedagógus Kar elnökétől.

 Főpályaudvar épül Debrecenben

Busz, vonat, villamos, troli – minden egy helyen (12.oldal)

A beruházással kapcsolatban Papp László polgármestert kérdeztük. A megyeszékhely első embere úgy nyilatkozott, hogy a Nagyállomás főépülete megmarad, mellé 390 férőhelyes parkolót építenek, a 4-es számú főút a felszín alá kerül, mint ahogy a buszpályaudvar is. A 21 milliárd forintos támogatással megvalósuló beruházás kivitelezése jövőre kezdődik, és 2019-re készül el. A fejlesztés célja, hogy modern, jól használható, a különböző közlekedési módok között közvetlen kapcsolatot teremtő központ jöjjön létre.

 Végveszélyben a klasszikus európai kultúra

Ha egy vezető politikusnak az a legfontosabb kérdés, hogy elvegye-e a szerelmét, aki férfi és ezt tartja a demokrácia csúcsának, nagy a baj (13.oldal)

A felvidéki magyarságnak most nem csak a szlovákok packázásai, a diszkriminatív jelenségek, a kisebbségellenes törvények ellen kell határozottan fellépnie, mert új veszélyt jelent az illegális bevándorlás – fogalmazott Csáky Pál, aki úgy véli, Soros pénzelheti a Bugár-féle vegyes pártot.

 A válság fő okozója az európai népességfogyás (19.oldal)

A hatályos uniós szabályok szerint a bevándorlók a schengeni övezeten belül sem mozoghatnak szabadon, és az őket befogadó országban telepedhetnek csak le – mondta el lapunknak Csöbör Katalin miskolci országgyűlési képviselő, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének bizottsági tagja, akivel a migráció eddig keveset érintett kérdéseiről beszélgettünk.

 

Keresse a heti Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál. Előfizetéssel kapcsolatos információ: info@magyarforum.hu

 

A Magyar Fórum korábbi cikkei elolvashatók a Facebook oldalon – amennyiben elnyeri a tetszését az oldal, kérjük „tetszikelje”.

 

/https://www.facebook.com/magyarforumonline?fref=ts/

 

A CSURKA ISTVÁN EMLÉKBIZOTTSÁG FELHÍVÁSA

 Kedves Honfitársam!

 Bizalommal teli szívvel és abban a reményben keresem fel, hogy sorskérdéseinkben egyetértünk. Végzetes volna tovább halogatni, ezért ki kell mondanunk: tartozunk megőrizni annak az embernek az emlékét, akinek ma ilyen nagy hitele van a magyarság legjobbjai között. A dolog szellemi voltából következik, hogy az őrzés megszervezése egy értelmiségi csoport feladata. Erre vállalkozott a Csurka István Emlékbizottság, amely elnökévé választott.

 Négy-öt magyar összehajol – Csurka István emlékére, ez a jelmondatunk. A mintegy 4000 honfitársunktól kapott támogatásának köszönhetően, ígéretünknek megfelelően, 2012. Karácsonyra kiadtuk a Csurka István Emlékkönyvet. 2013 nyarán pedig felavattuk síremlékét, melyen valóságos láng lobog, soha ki nem alvó. Jelképezve őt, a lámpást, aki világított szerte Magyarországon. Csurka István 80. születésnapján bemutattuk Pató Róza Csurka Istvánt ábrázoló bronzplakettjét, valamint Boros Péter szobortervét.

 Szeretnénk felhívni figyelmüket, következő nagy célunkra: a Csurka István tiszteletére emelendő köztéri szoborra. Mindamellett országjáró körutat szervezünk, hogy Csurka István a nemzeti emlékezetben is méltó helyre kerüljön. A fiatalságot is bevonnánk a programokba: a középiskolások számára novellapályázatot hirdetünk. Bár elég erőt érzünk magunkban, a feladat azonban olyan nagy és jelentős pénzeszközöket igényel, hogy saját erőből nem győzzük.

 Mint karmesternek engedjék meg, hogy Liszt Ferenc Les preludes című művének mondanivalójával búcsúzzam: az ember élete nem egyéb, mint egy csodálatos előjáték a halhatatlansághoz.

 Budapesten, 2015. novembere

 Barátsággal: Medveczky Ádám a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas karmestere

 Szíves adományaikat várjuk A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány számlaszámára:11712004-20341426

 Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntessék fel, hogy „Csurka István Emlékére”. 

 A Csurka István Emlékbizottság adománygyűjtése A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány céljaival összhangban történik.

 Az alapítvány adatai: Nyilvántartási szám: 1026; Székhely: 2081 Klotildliget, Vörösmarty u. 16.; Célja: A hazai népi-nemzeti, konzervatív irányultságú kultúra és sajtó támogatása. Az Alapítvány képviselőjének neve, elérhetősége: Medveczky Attila; 1092. Budapest, Ráday u. 32.