Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. március 28, csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Zsoldosok

E-mail Nyomtatás

Szombaton a Városligetben sétáltam, amikor magam is megbizonyosodhattam a Ligetvédők rendíthetetlenségéről. Miközben kitartásukat csodáltam, azért feltűnt, hogy nem éppen orvosok, mérnökök vagy vállalkozók alkotják ezen végvári vitézek társaságát. Sokkal inkább hajléktalannak vagy némely rasztahajú fiatal hippinek tűnt. Még ha a lepusztult Városliget felújított formájában kevesebb zöld területet foglalna magában, akkor is elismerésre méltó lenne ez a kiállás, de mivel ez nem igaz, így kénytelen vagyok rosszmájúskodni. Nem lehet, hogy ezek a személyek kempingezésből keresik az utóbbi néhány hónapban a kenyerüket?

Aztán, aki vasárnap az ünneplő tömeg közepén állt, az is csettinthetett magában. Azok ott, a Vértanúk terénél egy másodpercre sem hagyták abba a fütyülést fél háromtól fél hatig. Csakhogy, aki arra tévedt a beszédek után, az jól láthatta: ott áll néhány tucat ember és az arcuk se rezzen, mögöttük pedig egy autó áll erősítőkkel. Abból szólt a füttykoncert. Persze így sem semmi, hogy van úgy száz ember, aki elmegy minden Orbán-beszédre hőbörögni, mert nem tetszik nekik a felújított Kossuth tér, a családi adókedvezmény, az államadósság csökkenése vagy az Erzsébet-táborok. Ki tudja, lehet, jól fizet a kereplőzés. Pláne hétvégi felárral.

Azt tudjuk, hogy anyagi forrásaik szinte kiapadhatatlanok, de azért vannak biztató jelek. Mikor történelemórán Hámori Vili bácsi fényképeit vetítettem le a gyerekeknek, és a Szabad Nép székháza előtt égő iratokhoz értünk, akkor egyik osztályban sem álltam meg: „Tudjátok, gyerekek, ez az az újság, ami most megszűnt.”

 

Märle Tamás

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség