MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXVIII. évfolyamának 50. száma!

E-mail Nyomtatás

A tartalomból:

Vakmerő

Így jellemzik némely lapok Trumpot, mert nem félt megnevezni leendő külügyminiszterét, aki nem más, mint az amerikai Exxon elnök-vezérigazgatója, a hatvannégy éves texasi Rex Tillerson. A megválasztott amerikai elnök meggyőződése, hogy Tillerson segít megváltoztatni a téves külpolitikai elvek és lépések nyomán kialakult helyzetet, amely az utóbbi időkben gyengítette Amerika biztonságát és a világban elfoglalt helyét. A cég, amelyet évtizede vezet, az Exxon Mobil olaj- és gázcég, a Standard Oil leszármazottja, egyike a világ hat energiaóriásának, köztük is a legnagyobb.1999. november 30-án alakult az Exxon és a Mobil egyesülésével. A jövendő külügyminiszter nagy előnye, hogy sok nagy játékost ismer, és jól ismeri őket. Hatalmas üzleteket üt nyélbe Oroszországban, Rex igazi világklasszis – mondta a Fox Newsnak Trump.

A kép nagyításához kattintson IDE!

Nagy siker, óriási felelősség

Éljünk a Kárpát-medence bármely pontján, magyar megmaradás csak összefogással képzelhető el. Hatványozottan igaz ez határon túl, örömteli, hogy a kárpátaljai politikum után az erdélyi is erre jutott. Az összefogás pedig meghozta gyümölcsét, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Magyar Polgári Párt közös listája a vártnál jobb, 6,3%-os eredménnyel lépte át a román parlament küszöbét. Az erdélyi magyarságnak ezáltal pontosan olyan mértékű lesz a képviselete, mint etnikai aránya Romániában, ami az elmúlt választásokhoz viszonyítva igenis sikerként könyvelhető el, ugyanis félő volt a rossz szereplés. Márpedig nincs is annál könnyebb, mint végleg lesöpörni az asztalról azt a kisebbséget, amelynek még tisztességes parlamenti képviselete sincsen.

Csurka István: A JOBBIK EGY SZALMAZSÁK, AMIT A SAJTÓ TÖM MEG SZALMÁVAL, TÖREKKEL, SZÁRAZ GANÉVAL

A Jobbik a jobbról való megkerülés, átkarolás, tisztán baloldali és nemzetközi érdekeket szolgáló áljobboldali szélhámosság, a Fidesz utáni legerősebb párt. És a nemzetköziségnek ebben a pártban van minden reménye. Ezzel kívánják megakadályozni a magyar kibontakozást, ezzel akarják a jobboldali konjunktúrát eredménytelenné silányítani. Ha a végletekig eladósítottságunk következtében szükségképpen feltör az elégedetlenség, megerősödnek a radikális pártok. Ez elkerülhetetlen. Ha a szilárd eszmei alapon álló, magyar és keresztény és a nemzetközi célokat és módszereket is látó és arra rámutató szervezet erősödik meg ebben a helyzetben, az számukra végzetes.

Nullaszázalékos lakossági energetikai hitel

25 ezer család pályázatára számítunk az első körben

A hitelt nagyon sok célra – például épületek szigetelésére, nyílászárók cseréjére, a fűtés teljes korszerűsítésére, megújuló energiaforrásokra való áttérésre, illetve az elektromos rendszerek felújítására – könnyített feltételek mellett lehet majd igényelni a Magyar Fejlesztési Bank Pontjain – közölte Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár, s hozzátette: a keret visszatöltődik, tehát lesz lehetőség arra, hogy később újabb jelentkezők is igényelhessenek ebből a forrásból.

A Jobbiknak és az MSZP-nek egy a hangja

A Jobbik 2010-ben egyértelműen azt az álláspontot képviselte, hogy az iskolákat állami felügyelet alatt kell működtetni, most viszont azt szajkózzák, amit az MSZP, a DK, az LMP és a többi baloldali párt képvisel

Dr. Pósán László országgyűlési képviselőt, a kulturális bizottság fideszes alelnökét a november végi közoktatási vitanapról, az önkormányzatok és az iskolák kapcsolatáról, a tankönyvpiac állapotáról kérdeztük.

Közösségformáló térmegújítás

Ingatlanfejlesztési nívódíjat kapott Józsefváros

A világ legnagyobb nemzetközi ingatlanszakmai szövetsége, a FIABCI Magyar Tagozata, a Magyar Ingatlanszakmai Egyesület első díjjal jutalmazta közterületi rehabilitáció kategóriában a kerületet a Teleki László tér felújítá-sának színvonalas megvalósításáért. Dr. Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere szerint ez is azt igazolja, hogy a Józsefváros Újjáépül Program jó irányba indult el és érdemes folytatni. Emellett a kerületi fejlesztési tervekről és arról is beszélt, hogy a mikrovállalkozásokat az önkormányzat kamattámogatott hitelhez segíti hozzá.

Nem kell tartanunk a kohéziós pénzek megvonásától

Szeretnék, ha egy-egy nagyprojekt kivitelezésében a helyi vállalkozások sokkal nagyobb szerepet kapnának

Akkor jár el helyesen a kormány, ha „felveszi a kesztyűt”, és a magyar vállalkozások érdekében megküzd Brüsszellel – szögezte le Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, s hozzátette, hogy a magyar vállalkozások rengeteg új forrásra, több mint 2000 milliárd forintra számíthatnak 2017-ben.

Félünk és remélünk

Jóllehet, az amerikai elnökválasztás mindig a világpolitika és a világsajtó érdeklődésének középpontjában állott, nálunk a rendszerváltás utáni évtizedekben mintha többen kétségbe vonták volna ennek az eseménynek a fontosságát. Lehetett olyan hangokat is hallani, hogy egy személyen nem sok múlik, még ha egy szuperhatalom elnöke is, továbbá nincs is, nem is lehet lényeges különbség a demokrata párti és a republikánus párti elnök politikája között, hiszen mindkettőt ugyanazok a pénzügyi körök támogatják.

Az univerzumban a harmónia örök törvény

Nem bűn a közérthetőségre való törekvés

Szentmártoni Ildikó ásványékszer-készítő: Azt gondolom, hogy a művészet – a képzőművészet, az ásvány, az ásványékszer – valóban képes a testet, lelket, szellemet harmonizálni, s itt a kiállításon mindez megjelenik. Kulcsár Edit galériavezetőtől kaptam a megtisztelő felkérését, hogy az E-Galériában mutassuk be először ékszereimet a nagyközönségnek, férjem, Szentmártoni Imre, St. Martin kezdeményezésére létrehozott St. Martin Nemzetközi Művésztelep festményeivel együtt.

Az új gazdasági övezetben további tízezer új munkahely jön létre

Megújul a Csokonai Színház, és új színház épül Debrecenben

Dr. Papp László, Debrecen polgármestere: nem csak a multinacionális, nagy ipari termelőegységek bővültek Debrecenben, hanem a kkv-szektor is. Ezt bizonyítja, hogy az elmúlt hetekben több középvállalkozói üzemet adtunk át.

Csorja Gergely: Nehézségek az oktatásban

Az ún. Pisa-jelentés eredménye, hogy a magyar iskolások rosszabbul alkalmazzák tudásukat, rosszabb a szövegértésük, mint az európai átlagnak. A haldokló balliberális oldal kormányellenes propagandát akart csinálni a jelentésből. Ezt az évtizedek óta ismert tényt, hogy a magyar oktatási rendszer nem ad használható tudást, nehéz a 6 éve hatalmon lévő kormány nyakába varrni. De tény: nagy a baj. Több szakember véleményét összesítve pontokba szedtük a hanyatlás okait.

Állítsunk közösen emléket 1956 hőseinek!

A Magyar Fórum heti és havi számaiban, internetes megjelenésein, valamint egy önálló kötettel kíván emléket állítani a magyar szabadságharcosoknak. Csatlakozzanak mozgalmunkhoz és segítsenek nekünk!

Várjuk szerkesztőségünkbe

fényképeik

mozgóképeik

rajzaik

hanganyagaik

visszaemlékezéseik

ritkaságaik

kiadatlan könyveik

cikkeik

bármilyen 1956-hoz kapcsolódó emlékük, relikviájuk eredetijét vagy másolatát. Segítségüket előre is köszönjük!

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

1092 Budapest, Ráday u. 32. III. emelet 3.

Aki anyagi támogatással szeretne hozzájárulni mozgalmunkhoz, annak támogatását az alábbi számlaszámra várjuk: 11712004-20341426-00000000; A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány. 1956 hősei a mi hőseink! Legyünk mindannyian büszkék rájuk!

Keresse a heti Magyar Fórumot december 15-étől az újságárusoknál.

Most érdemes előfizetni!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy amint tavaly októberben főszerkesztőnk cikkében jelezte: „Anyagi gondjaink továbbra is égetőek. Így nem tehetünk mást, mint hogy megemeljük az újság árát. A Magyar Fórum évtizede, vagy talán még régebben változatlan áron jut az olvasóhoz. Most kénytelenek vagyunk a 247 forintos árat felvinni 350 forintra. Tudjuk, hogy sokak számára ez a 100 forint is nagy teher, mégis azt kérjük, hogy tartsanak ki mellettünk és támogassák továbbra is lapunkat azzal, hogy hétről hétre megvásárolják, vagy időszakosan előfizetik.” Most érdemes előfizetni. Az előfizetési díjak változatlanok. A 2015-ös évi árak. A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12.844 Ft ., fél évre: 6422 Ft . A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5880 Ft . Számlatulajdonos: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány, számlaszám: 11712004-20341426-00000000. Előfizetéssel kapcsolatos információ: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ; +36-1-781-3236, +36-30-7545-012, Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Amennyiben csekken fizet elő, kérjük, igényelje telefonon, vagy e-mailben a csekket, amit elküldünk önnek, és kérjük, olvashatóan töltse ki a feladóvevényt.

KÜLFÖLDI olvasóinkhoz!

Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani a nemzeti szellem, a keresztény erkölcsiség fórumát. A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre 200 USD, a Magyar Fórum hetilap előfizetési díja egy évre 200 USD. Az előfizetés forintban és devizában történhet. Mivel számlavezető bankunk USA-dolláros csekket nem vált be, ezért kérjük, főleg tengeren túli előfizetőinket, hogy vagy más valutában, pl. kanadai dollárban, vagy, ami a legjobb, átutalással küldjék a pénzt a megadott számlaszámra.

Számlaszám:

11712004-20341426-00000000

Számlatulajdonos:

A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

Számlavezető:

OTP Bank Zrt.

SWIFT (BIC) kód:

OTP V-HU-HB

IBAN-szám:

HU36117120042034142600000000

 

Kérjük, ne felejtse el megadni – olvashatóan –az előfizetés időtartamát, illetve pontos nevét és címét!

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség