Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. március 28, csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

VAKMERŐ

E-mail Nyomtatás

Így jellemzik némely lapok Trumpot, mert nem félt megnevezni leendő külügyminiszterét, aki nem más, mint az amerikai Exxon elnök-vezérigazgatója, a hatvannégy éves texasi Rex Tillerson (képen). A megválasztott amerikai elnök meggyőződése, hogy Tillerson segít megváltoztatni a téves külpolitikai elvek és lépések nyomán kialakult helyzetet, amely az utóbbi időkben gyengítette Amerika biztonságát és a világban elfoglalt helyét.

A cég, amelyet évtizede vezet, az Exxon Mobil olaj- és gázcég, a Standard Oil leszármazottja, egyike a világ hat energiaóriásának, köztük is a legnagyobb. 1999. november 30-án alakult az Exxon és a Mobil egyesülésével.

A jövendő külügyminiszter nagy előnye, hogy sok nagy játékost ismer, és jól ismeri őket. Hatalmas üzleteket üt nyélbe Oroszországban, Rex igazi világklasszis – mondta a Fox Newsnak Trump.

A texasi Tillerson az egyetem után rögtön az Exxonnál helyezkedett el mérnökként, és sosem hagyta el a vállalatot. Dolgozott a cégnek az Egyesült Államokon kívül Jemenben és Oroszországban is. Több mint tíz éve vezeti már az évi 270 milliárd dolláros bevételt elkönyvelő Exxon Mobilt.

Kitartása, széles körű tapasztalata és alapos geopolitikai ismeretei miatt Tillerson kiváló választás a külügyminiszteri tisztségre. Munkájában az Egyesült Államok fő nemzetbiztonsági érdekeire fog összpontosítani, és a regionális stabilitás előmozdításán fog dolgozni – áll a közleményben, amelyet Trump hatalomváltást irányító csapata tett közzé kedden. A legfőbb amerikai nemzetbiztonsági érdekek határozott és tisztán látó képviselője lesz.

Az Exxon fúrt Szibériában, Tillersonról mondják, hogy Putyin haverja, aki hagyományosan kerüli Izraelt, az arab világot részesíti előnyben és stratégiai partneri viszonya van a Kreml tulajdonában lévő Rosznyeft olajvállalattal.

 

czyla

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség