Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 19, péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Märle Tamás : Eljött a hőn áhított átláthatóság

E-mail Nyomtatás

A honi sajtó java része előszeretettel fogalmaz úgy – különösen szalagcímeiben –, hogy az oroszok meghackelték az amerikai választásokat, hogy Putyin elrendelte az elnökválasztás elleni kampányt. Szögezzük le, mielőtt bárki azt hinné: nem hackelték meg Putyin emberei az elektronikus szavazógépeket, egyáltalán nem avatkoztak bele a választási eredményekbe.Az említett sajtó cikkeiben aztán maga sem állítja, hogy meghackelték volna a választásokat az oroszok, legfeljebb azt, hogy lejárató kampányt folytattak Hillary Clinton ellen. Mindezt olyan felháborodással, mintha idáig nem hallottak volna ilyesmiről, mintha nem is találkoztak volna még például Ron Werber nevével.

Az amerikai hírszerzés Putyin elleni bizonyítékul 15 oldalas tanulmányt tett közzé, amely három amerikai ügynökség, a CIA, az FBI, és az NSA segítségével készült, és egész pontosan azt vizsgálja, milyen befolyással volt Oroszország és médiája a világ közvéleményére, azon belül is a 2016-os amerikai elnökválasztásra. A jelentés megállapítja, hogy Oroszország hozzáfért több állami és helyi elektori kollégium elemeihez, ugyanakkor azt is elismeri a szöveg, hogy az eredményeket nem módosították!

Különös, hogy a jelentés szerint Putyin azért rendelte el a választások befolyásolását, hogy Trump legyen az elnök, másutt pedig azt írják, hogy egyszerre mindkét pártot támadták az oroszok az eredmény elérése érdekében. Valószínűleg én vagyok túl egyszerű gondolkodású, de számomra ellentmondásos a két információ. Mindenesetre a fenti állításokat úgy kell készpénznek vennünk, hogy a hírszerzés saját védelme érdekében nem hozza napvilágra bizonyítékait.

Donald Trump mindezekre annyit reagált, hogy egész egyszerűen hülye, aki nem akar jóban lenni az oroszokkal, ő pedig bizonyosan a két ország együttműködésén fog munkálkodni. A Demokrata Párt meg magára vessen, hogy feltörték a szerverét. Mi pedig, ha belegondolunk, akkor tényleg nevetséges, hogy egy ilyen komoly szervezet adatbázisához lazán hozzáférnek az oroszok.

Pontosan tehát még mindig nem tudjuk, hogy mi történt, de annál biztosan nem több, mint hogy az oroszok feltörték a Demokrata Párt szerverét és kiteregették a szennyest. Mondhatjuk nem szép ilyet cselekedni, de azért azt se felejtsük el, hogy attól még a szennyes ott volt.

Az egész ügynek nincs akkora jelentősége, mint amekkorára fölfújják, hacsak nem azért, amit múlt heti vezércikkünkben megírtunk, vagyis mindezt fel lehet használni majd a Trump elleni zavargások kirobbantásához. Hiszen valójában más nem történt, mint az, hogy az oroszok komolyabban kampányoltak Trump mellett.

Egyrészt ne legyünk naivak, a lobbinak nevezett korrupciótól kezdve ne gondoljuk, hogy Hillary Clinton olyan fene tisztességesen kampányolt volna és nem az ő sajtósai állították be Donald Trumpot egy utolsó arrogáns tahónak, aki semmihez sem ért. Másrészt visszanyalt a fagyi két okból is. A liberális világ idáig transzparenciáról és átláthatóságról szónokolt. Hát tessék, orosz barátaik most rásegítettek kicsit erősebben erre a törekvésre. Természetesen fájdalmas lehet, hogy mindezt nem ők tették, ugyanis a demokraták és az Obama-kormány az elmúlt években csak abba nem avatkozott bele, amibe nem akart. Kampányoltak ők is gátlástalanul sokak mellett, vegyük csak térségünket. Mindenki tudja, hogy Románia az USA-hoz van bekötve, mint ahogy az is világos, hogy az újabb kétharmad után az amerikai André Goodfriend bábáskodásával törtek ki 2014-ben a kormányellenes tüntetések, de a mai napig Soros György vazallusai szervezik a „pedagógus” és egyéb tüntetéseket.

 

Saját szövetségeseiket is úgy hallgatták le, hogy amikor az kiderült, akkor azok meg se mertek szólalni. És ha már ott tartunk, hogy ki kinek a belügyeibe avatkozik be, akkor érdemes volna azon is elmerengeni, hogy miért tart fönn világszerte háborús konfliktusokat az Egyesült Államok, és hogyan lehetséges az, hogy pont Barack Obama elnöksége alatt robbant ki háború Ukrajnában vagy éppen Szíriában.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség