Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 25, csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

A Régiók Bizottsága látogatása a magyar-szerb határon

E-mail Nyomtatás

2017. április 19-20-án a Régiók Bizottsága „Uniós polgárság, kormányzás, intézményi és külügyek” (CIVEX) szakbizottságának összes politikai frakciót felölelő delegációja Szegedre látogatott, hogy információt kapjanak a Magyarországra nehezedő migrációs nyomásról és az annak kezelése érdekében tett lépésekről.

A Csongrád Megyei Önkormányzat által, a Miniszterelnökség Európai Uniós Ügyekért Felelős Államtitkárságának közreműködésével megvalósított esemény során a résztvevők megtekintették a röszkei tranzitzónát és a mórahalmi határrendészeti központot is. A szakmai program során a Rendőrség, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, a magyar-szerb határon szolgálatot teljesítő osztrák rendőri kontingens, illetve a Frontex szakemberei egyaránt beszámoltak tevékenységükről.

Dr. Molnár Balázs (képen) európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár ismertette Magyarországnak a migrációs válság során az uniós döntéshozatalban képviselt álláspontját, mely szerint a külső határok védelmével lehet Európa biztonságát szavatolni. A helyettes államtitkár bemutatta továbbá a hazánk által a válság kezelésére adott válaszokat, külön kiemelve az ehhez nyújtott anyagi és személyi hozzájárulásokat.

A migrációs válság által sújtott Mórahalom és Magyarkanizsa polgármestere tájékoztatta a szakbizottság tagjait, hogy az önkormányzatoknak rendkívüli terhekkel járó anyagi és emberi erőforrásokat kellett mozgósítani a tömeges migráció okozta válsághelyzet kezelése érdekében.

 

(Miniszterelnökség)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség