A kormány készen áll a jogi vitákra

E-mail Nyomtatás

A kormány eddig is vállalta a politikai vitát, és készen áll a jogi vitákra az illegális bevándorlás kérdéseiről is - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna műsorában. Bakondi György kifejtette: eddig is nyitottak voltak arra, hogy az Európai Unió és a magyar kormány szakértői egyeztessenek. Az elmúlt napokban zajlott tárgyalások során a magyar kormány gesztust tett: felajánlotta, megvizsgálja a lehetőségét annak, hogy - ha vállalják a DNS-vizsgálatot - a 14 és 18 év közötti migránsokat is őrzött táborban helyezzék el a tranzitzóna helyett kérelmük elbírálásáig - mondta.

Ezt a bizottság szakértői csapata nem találta kielégítőnek, számukra a kerítés és a tranzitzóna léte is elfogadhatatlan - közölte a főtanácsadó.

Bakondi György felhívta a figyelmet, hogy a magyar kormány épp az európai bizottság külső határok védelméről szóló döntéseit hajtja végre, és az európai országok biztonságát szolgálja.

A főtanácsadó felidézte, hogy az Európai Bizottság felső vezetése "demonstratíve" fogadta Soros Györgyöt, aki szerint egymillió migránst kellene beengedni Európába. Bakondi György kiemelte: Magyarország semmilyen politikai nyomásnak nem enged.     Ahogy eddig is vállalták a politikai vitákat minden szinten, a dolgok jogi útra terelődésével is "meg fogják vívni a csatát" - tette hozzá.

 

(MTI)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség