Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 20, szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Szolgálati "rend"

E-mail Nyomtatás


Bujtogatás miatt a Budapesti Katonai Ügyészség vádat emelt a Tettre kész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkár asszonya, Szima Judit ellen.
A vádirat három dokumentumon alapul. Az első: Szima arra szólította fel a rendőröket, hogyha bűncselekmény elkövetésére kapnak parancsot, azt tagadják meg. A második és a harmadik vádrész lényege, hogy a főtitkár asszony szólni mert a rendőri vezetők sorozatos visszaéléseiről, illetve a szabálytalan túlóráztatásokról.

A perbe fogott Szima Judit szerint ő nem követett el semmiféle bűncselekményt, csupán tette azt, ami egy szakszervezeti vezetőnek a kötelessége: véleményt formált a munkaadó bűncselekménygyanús intézkedéseiről, jogtiprásairól. Szerinte "az egész vérlázító eljárás célja, hogy őt megfélemlítsék és elhallgattassák".
Ehhez képest az ügyészség azt hangoztatja, hogy bujtogatás vétségét követi el az, aki katonák (rendőrök) között az elöljáró, a parancs, vagy csak úgy általában a szolgálati rend és fegyelem ellen elégedetlenséget szít.  
Vagyis a tekintetes ügyészség szerint, ha teszem azt nekem, mint szolgálatban lévő őrmesternek egy elmebeteg dandártábornok azt mondja, lőjek bele a tüntető tömegbe, akkor nekem ezt minden további nélkül meg kell tennem. Másképpen fogalmazva: nem mondhatom azt a háborodott vezérnek, hogy de kérem szépen, tábornok úr, ez a tömeg védtelen, fegyvertelen, ráadásul asszonyok, gyermekek és aggastyánok is vannak közöttük. A hibbant ügyészi okfejtés szerint ugyanis ekkor én elégedetlenséget szítok fegyvertársaim között, akik viszont szép szófogadó módon beledurrantanak a tömegbe. Mint tették ezt azok az embernek látszó fegyelmezett állatok, akiknek 2006. október 23-i munkássága nyomán vér folyt a pesti utcán, s az emberek megtanulták - sokan még jobban - utálni a rendőröket.
Én Szima Juditért szorítok. 
P. Gy.

Olvassa el a Magyar Fórum Szima Judittal készült interjút

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség