Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 13, szombat, Jenő napja van. Holnap Örs és Stella napja lesz.

Értelmiségiek hét éve a Jobbikról

E-mail Nyomtatás

A pénzt Oroszországból meg egy délre található országból szerzik

Makovecz Imre építőművész

Nem kell sokat beszélni a Jobbikról, de azt el kell mondani, mert nyilvánvaló, hogy külső hatalmi erők építették fel Magyarországon, és ők is irányítják. Önmagukat jobboldali pártnak minősítik. De ez nem számít. Értéktelenek. Ha ők jobboldaliak, akkor én baloldali vagyok – mondotta Makovecz Imre, mert az értékeket mi képviseljük, beleértve a polgári baloldal értékeit. Gondolja meg: nekem Budapesten egyetlenegy épületem sincs, Budapesten nem építkeztek általam. Az elmúlt 20 év hozta ezt az eredményt, és ezt a szocialisták gründolták, meg a hozzájuk hasonló jobbikosok. Én Orbán Viktorban bízom egyértelműen.

Soha nem tartozott a sikkasztó rablóbandához. Ott lakik valahol a Cinege utca környékén, sövényből készült telkének kerítése. A sövény mögött találhatunk egy 130 négyzetméteres lakást, abban él 5 gyermekével és tündéri feleségével. Mikor mondhatják ezt el magukról a szocialisták meg a többiek? A Jobbik elfogadhatatlan marhaságokat beszél napról napra. Üvöltik a televízióban, hogy Magyarország a magyaroké, holott a pénzt kampányukhoz meg politikájukhoz valahonnan Oroszországból meg egy délre található országból szerzik. Mesebeszéd, amiről harsognak. Egyszerűen szánalmas az a propaganda, amit ők folytatnak, felnőtt, józan ember ennyi marhasággal egy percig sem foglalkozik. A Jobbiknak nincs keresnivalója a magyar politikai életben.

gy.b.

Az egészséges társadalom önmagából kiveti a Jobbikot

Osztie Zoltán, a KÉSZ elnöke

Osztie Zoltán a Budapest belvárosi plébániatemplom plébánosa, a KÉSZ elnöke azt vallja, hogy a polgári erők és a kereszténydemokraták a civil szféra erősítésével akarnak Magyarországon végre rendet teremteni. Most egy lehetőség előtt állunk. Ezzel szemben áll a Jobbik, melynek ideológiájában a következő irányzat lelhető fel: az új pogányság.

Hirdetik: Jézus pártus herceg volt. Mondják: a keresztény Magyarország ellensége a magyarságnak. Ideológiájukban megjelenik a durva, fröcsögő antiszemitizmus. Mi viszont egyértelműen a nemzeti összefogás hívei vagyunk. A civil társadalom a polgári erőkkel, a Fidesszel, KDNP-vel összefogva következetes kontroll kiépítésén fáradozik. A Jobbik magatartása szélsőséges, őszintétlen és periférikus, az egészséges társadalom ezt önmagából majd kiveti. Mi ezen dolgozunk.

Győri

Ez a csoportosulás szemben áll az evangélium igéivel

Kiss Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök

– Püspök úr, tisztában vagyok azzal, hogy a római katolikus egyház nem törekszik hívei megosztására, sőt ellenkezőleg cselekszik. Mégis vannak esetek, amikor szólnia kell. Most itt van a szólás ideje. Hogyan kezeljük a Jobbik magatartását?

– Korábban, míg nem mutatták ki a valódi szándékukat, sokan gondolhatták azt, hogy jó szándékú emberek követik a Jobbikot. Mára ez nem érvényes megállapítás. Senki nem mondhatja, hogy nem tudta, kiket támogat.

Most, amit hallunk a Jobbikról, és amit látunk cselekedeteikből, abból egyértelmű következtetést vonhatunk le: a Jobbik mondanivalója, magatartása és stílusa nem egyeztethető össze az evangéliummal. A recept, amit kínál ez a politikai csoportosulás, szemben áll az evangélium igéivel. Aki ma Magyarországon a Fidesz kétharmados többsége ellen dolgozik, nem akar igazi rendszerváltást. Ezt én mondom, püspökként és magánemberként egyaránt.

Győri Béla

A Jobbik útszéli

Duray Miklós, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja stratégiai alelnöke

– Alelnök úr, hogyan látja a Jobbik magatartását a választások előtt néhány nappal?

– A választási kampányban nehéz megállapítani a pártokról, hogy mi a valóságos arcuk, mit mutatnak, és mi a céljuk. De most nem erről van szó. Ez alkalommal olyan módszereket alkalmaznak, amelyek túlmutatnak a tisztesség határain. A Jobbik Magyarországért Mozgalom önmagát radikális jobboldali pártnak minősíti. A Fidesz a polgári jobboldal pártja. S mit látunk? A magát jobboldali pártnak nevező alakulat, a Jobbik támadja a legélesebben az esélyes jobboldali pártot, ugyanakkor mélyen hallgat az MSZP dolgairól. Ez önmagában véve súlyos ellentmondás, teljesen logikátlan. És az az útszéli mód, amelyet alkalmaznak, nem elfogadható, s nem mentség, hogy a Fidesz is több esetben jogos kritikával illette a Jobbikot. Megtörténik a választás, tegyük fel bekerülnek, a Jobbiknak vajon ki lesz a partnere? A Fidesz nem. Akkor bizonyára az MSZP társa és eszköze lesz, amelyik nemhogy nem jobboldali, hanem szélsőségesen tőkepárti. Az ellentmondások nemcsak itt lelhetők fel, hanem a napi megnyilatkozásokban és véleményekben. Más szemében a szálkát is meglátják, de a magukéban a gerendát sem. Hiteltelen az a mód például, ahogy Gaudi Nagy Tamás fennen hirdeti Trianon felülvizsgálatának szükségességét. De azzal nem foglalkozik, hogy a bős–nagymarosi beruházás kapcsán Szlovákia nemzetközi szerződésekkel homlokegyenest ellenkezően megváltoztatta a két ország nemzetközi határát, a Duna fő sodrási vonalának áthelyezésével. Gaudi Nagy Tamás nyilatkozatai a magyar–szlovák viszonyokról számunkra, felvidéki magyarok számára olyan helyzetet teremtettek, amiből nehéz lesz kimászni. Nekünk ártott a legtöbbet. Beláthatatlan, hogy a Jobbik milyen irányba akarja vinni Magyarországot Közép-Európában, az Európai Unióban, a nemzetközi porondon. A Jobbikba kódolt politika és retorika következményei csak rosszak lehetnek, és egyértelműen beláthatatlanok.

Győri

 

(2010. április)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség