Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 15, hétfő, Henrik és Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.

Altusz Kristóf helyettes államtitkár úr zágrábi látogatása

E-mail Nyomtatás

Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára 2017. május 18-án konzultációt folytatott horvát külügyminisztériumi partnerével, Zrinka Ujevic európai uniós ügyekért és kétoldalú kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárral, továbbá Gordan Bakota politikai igazgatóval.

A magyar-horvát tárgyalások napirendjén kiemelten szerepelt a határellenőrzés kérdése. A kétoldalú együttműködés további fejlesztése érdekében a felek számba vették a Nyugat-Balkán stabilizációjához szükséges külpolitikai lépéseket, megvitatták a migrációs válság okozta gazdasági természetű károkat, továbbá Altusz Kristóf tájékoztatást adott Magyarország 2017-2018. évi V4 Elnökségének tervezett programjáról.

A helyettes államtitkár tárgyalt a horvát Elnöki Hivatal főtanácsadóival, Dario Mihelin és Mate Granic urakkal, a találkozó során az energia, illetve a közlekedés témája szerepelt hangsúlyosan. Miro Kovac-csal, a Szábor Külügyi Bizottságának elnökével, a transzatlanti kapcsolatokat vették napirendre. Altusz Kristóf ellátogatott a Horvát Diplomáciai Akadémiára is, ahol Maden Andrlic főigazgatóval a magyar és horvát külügyi tárca közötti közös külpolitikai képzés lehetőségéről egyeztetett.

A látogatás során Altusz Kristóf helyettes államtitkár ünnepélyes keretek között felvonta a Zágrábi Magyar Intézet épülete előtt elhelyezett magyar lobogót.

 

(Külgazdasági és Külügyminisztérium)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség