Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 17, szerda, Endre és Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.

Magyarország nem kíván változtatni bevándorláspolitikáján

E-mail Nyomtatás

Az Európai Bizottság Belügyi Tanácsának brüsszeli ülésén ezúttal is a migrációs politikáról és a terrorizmusról tárgyaltak 2017. május 18-án az uniós belügyminiszterek. Pintér Sándor belügyminiszter felszólalásaiban és tárgyalásai során hangsúlyozta: a magyar kormány látja, hogy egyre nagyobb a nyomás az országon, ennek ellenére Magyarország nem kíván változtatni bevándorláspolitikáján. A miniszter az Európai Parlament vonatkozó határozatára, a migrációs biztos a kvóták elfogadásáról szóló fenyegetésére és az Európai Bizottság újabb felszólító levelére utalt.

Az Európai Bizottság a menekültügyi szabályozás miatt korábban megindított kötelezettségszegési eljárás keretében a közelmúltban megerősített jogi határzárat és a tranzitzónák létesítését kifogásolja, levélének megválaszolására két hónapot adott a magyar hatóságoknak. A magyar kormány nem kíván változtatni a bevándorláspolitikáján és továbbra is betartja uniós kötelezettségét: megvédi a schengeni határokat, s ezzel nem csak a magyar, hanem az európai emberek biztonságát is védi. Az illegális migrációra a brüsszeli politikával ellentétben mi veszélyként tekintünk, hiszen a migráció jelentősen növeli a terrorizmus kockázatait.

A jogi határzár és a tranzitzónák célja is a biztonság erősítése, az illegális migráció megállítása. A tranzitzónákban senki nincs őrizetben, hiszen azok nyitottak, szabadon elhagyhatóak Szerbia felé, a tranzitzónákban az uniós szabályok szerinti menedékkérelmi eljárást folytatják le a magyar hatóságok. A magyar kormány a tranzitzónát és a kerítést is fenn kívánja tartani, és továbbra is elutasítja a migránsok kötelező betelepítését. Ha mindezek miatt az Európai Bizottság jogi eljárást indít, készen állunk a jogi vita megvívására.

 

(MTI)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség