Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 18, csütörtök, Frigyes napja van. Holnap Emília napja lesz.

Zenta: A VMSZ Ifjúsági Fórumának célja a fiatalok aktivizálása

E-mail Nyomtatás

A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Szervezetének célja, hogy a fiatalok minél aktívabban vegyék ki részüket a közösségük életéből, hangsúlyozta Sztantity Szebasztián, a VMSZ Ifjúsági Fóruma zentai szervezetének elnöke május 24-én délután a szervezet és az Intellektus Ifjúsági Egyesület közös zentai sajtótájékoztatóján.

– Egy célunk van, az, hogy a fiatalokat úgy tudjuk motiválni, hogy ne csak passzív részesei legyenek a közösségüknek, hanem minél aktívabban vegyék ki részüket annak életéből. Ezt úgy szeretnénk elérni, hogy saját pozitív példánk, illetve programjaink révén egy olyan gondolkodásmódot próbálunk meghonosítani a fiatalok körében, amely arra ösztönzi őket, hogy ha valamilyen változást szeretnének elérni, akkor azt maguk kezdeményezzék és hajtsák végre – hangsúlyozta Sztantity Szebasztián, a VMSZ Ifjúsági Fóruma zentai szervezetének elnöke, aki elmondta, ezen célok megvalósítása érdekében az elmúlt időszakban több programot is életre hívtak. Ezek közül kiemelte a zentai Népkertben tavaly megtartott kerítés- és játszótér-felújítási akciót, amelyet Felsőhegyen folytattak, ahol szintén közös erővel újították fel a játszóteret; a jótékonysági báljukat, amelynek bevételéből a Zentai Egészségház számára vásároltak eszközöket; valamint az Intellektus Ifjúsági Egyesülettel közösen életre hívott rajzpályázatukat is. Kitért az elmúlt hétvégén a zentai Városi Sportcsarnokban megrendezett 2017 perc foci című programjukra is, amelynek kapcsán leszögezte, a rendezvény elsődleges célja az volt, hogy a fiatalok eljöjjenek Zentára, és ismerkedjenek, barátkozzanak egymással, a másodlagos célja pedig az, hogy a szervezőgárda tagjai ilyen módon is megkíséreljenek hozzájárulni azoknak a célkitűzéseiknek a megvalósításához, amelyeket a fiatalok aktivizálása terén kívánnak elérni.

Burány Gábor, az Intellektus Ifjúsági Egyesület elnöke elmondta, az általa vezetett szervezet a VMSZ Ifjúsági Fórumával karöltve fejti ki tevékenységét.

– Tavaly két nagyobb projektumunk volt, egy történelmi verseny, amely két napon át tartott, és igen sikeres volt, valamint egy rajzpályázat, amit a VMSZ Ifjúsági Fórumával közösen szerveztünk meg. Az idei terveink között szerepel egy gazdasági témájú beszélgetés megszervezése, amelynek az lenne a célja, hogy a fiatalokat informáljuk az itthoni és a külföldi munkavállalás lehetőségeiről. Erre a rendezvényre egyrészt hazai fiatal vállalkozókat szeretnénk meghívni, másrészt olyan vállalkozókat, akik külföldről költöztek haza. Ezenkívül idén is meghirdetjük a rajzpályázatunkat is, és mivel ifjúsági szervezetként a tehetséges fiatalokat is igyekszünk támogatni, köztük egy tehetséges fiatal festőt is, szeretnénk szervezni egy különleges kiállítást is, terveink szerint a zentai csata évfordulójára, annak érdekében, hogy minél többen láthassák majd a fiatal alkotó munkáit – fogalmazott Burány Gábor, hozzátéve, maguk is szeretnének minél több fiatalt megmozgatni, ezáltal is megkísérelve itthon maradásra ösztönözni őket.

Sztantity Szebasztián és Burány Gábor sajtótájékoztatójuk zárásaként felhívták a fiatalok figyelmét arra is, hogy amennyiben szeretnének a közösségük aktív tagjaivá válni, csatlakozzanak akár a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumához, akár az Intellektus Ifjúsági Egyesülethez, amelyeknek illetékesei minden új kezdeményezést és minden érdeklődőt szeretettel várnak.

H. A.

(vajma.info)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség