Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 15, hétfő, Henrik és Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.

A kormány nem változtat bevándorláspolitikáján

E-mail Nyomtatás

A kormány semmilyen körülmények között nem kívánja megváltoztatni bevándorláspolitikáját, mert a magyar és az európai emberek biztonságát tartja elsődlegesnek - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Tuzson Bence felidézte: az Európai Unió kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben, és körülbelül két hete újabb levelet küldtek az ügyben, s további kérdéseket tesznek fel a jogi határzárral és a tranzitzónákkal kapcsolatban.

Az államtitkár ismertetése szerint a kérdésekre június 17-ig kell válaszolni. Hozzátette: a kormány legutóbbi ülésén úgy határozott, nem változtatja meg bevándorláspolitikáját, és ha szükséges, áll a bizottsági, majd - ha szükséges - a bírósági eljárás elé. Megjegyezte: a kormányt ebben erősíti a nemzeti konzultáció, amiben eddig több mint 1 millió 660 ezren vettek részt.

"Nem kívánjuk lebontani a kerítést, ragaszkodunk a tranzitzónákhoz, a jogi határzárhoz és ahhoz, hogy betartsuk a schengeni szabályokat és megvédjük az Európai Unió határait" - szögezte le Tuzson Bence.

Elmondta: az Európai Bizottság a tranzitzónákat és az ahhoz kapcsolódó szabályozást, valamint a jogi határzár szigorítását kifogásolja, miközben a tranzitzóna a bizottság állításával szemben nem jelent őrizetet, az oda önkéntesen belépő bármikor elhagyhatja a tranzitzóna területét. Emellett nem őrzött területről van szó, és biztosítanak benne minden ellátást, és van olyan része is, amely kifejezetten a kísérő nélküli kiskorúaknak, családoknak, egyedülálló férfiaknak, illetve nőknek van kialakítva - fűzte hozzá.

Tuzson Bence kitért arra is, hogy Európa területén állandósult a terrorveszély, a legutóbbi, manchesteri merénylet pedig azt igazolja, hogy a terrorizmus célpontjai a gyerekek lettek. Ez megengedhetetlen - jelentette ki, hozzátéve, az Európai Uniónak is mindent meg kell tennie a gyerekek biztonsága érdekében, ezért át kellene gondolnia magatartását. Szavai szerint jelenleg Brüsszel nem vesz tudomást arról, milyen veszélyt jelentenek a terroristák.

Elfogadhatatlannak nevezte, hogy az Európai Parlament Magyarországot elítélő határozatában védte Ahmed H.-t, akit a magyar bíróság terrorizmusért ítélt el. Ezért az ENSZ-hez, az Európa Tanácshoz, az EBESZ-hez és a NATO-hoz fordulnak, kérve, vizsgálják meg, a határozat összeegyeztethető-e azzal, hogy Európának és a világnak is alapvető célja a terrorizmus elhárítása.

Megjegyezte: a nyár közeledtével Magyarország határain is nő a migrációs nyomás, a különböző, Soros György által támogatott szervezetek mellett most Brüsszel is nyomás alá akarja helyezni Magyarországot.

 

(MTI)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség