Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 15, hétfő, Henrik és Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.

Négy százalékkal erősödött az ipari termelés júniusban

E-mail Nyomtatás

Az év hátralévő részében az ipari termelés júniusihoz hasonló mértékű növekedése várható - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára augusztus 4-én az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva.

A KSH legfrissebb közlése szerint az ipari termelés volumene 4,0 százalékkal haladta meg júniusban az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a termelés 6,5 százalékkal emelkedett.

A helyettes államtitkár szerint a júniusi növekedés a magyarországi termelő kapacitások kihasználtságának, az első félév magas beruházási arányának köszönhető és annak, hogy nagyon magas a nemzetközi gazdasági környezet bizalmi indexe.

Hozzátette: az ágazatok közül továbbra is a járműgyártás a meghatározó, valamint tartós növekedési pályát futott be az első fél évben a vegyipar, a gyógyszeripar és a feldolgozóipar néhány eleme, amelyek kapcsolódnak a járműgyártáshoz.

Pomázi Gyula közölte: az idén a beruházások további bővülése várható, ez a magyarországi vállalkozások, kis- és középvállalkozások (kkv) fejlődését jelenti. Ez azért fontos, mert a kormány a kkv-k hatékonyságának, termelékenységének és rugalmasságának javítására törekszik.

 

(MTI/NGM)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség