Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. március 28, csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Kárpátaljával nem szolidáris a világ

E-mail Nyomtatás

A szabadság és a demokrácia hazájában üdvözölték az ukrán oktatási törvény elfogadását, a Magyarország és Lengyelország esetében folyton jogállamért kiáltó Brüsszelben pedig nagyokat hallgatnak. Most, amikor Petro Porosenko ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt, amelyet szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és amely a kisebbségi nyelveken történő oktatást szünteti meg felső tagozattól.

Donald Trumpnak ebben a helyzetben erkölcsi kötelessége lenne azonnal közbelépnie, ugyanígy az Európai Parlament 751 képviselőjének egy emberként kellene felállnia és tiltakoznia. De nem, az európai keresztény őshonos kisebbségekkel senki sem szolidáris.

Magyarország idegengyűlölő, amiért nem akarja befogadni a több ezer kilométerről érkező bevándorlókat, és antiszemita, amiért fel mer szólalni egy zsidó származású spekuláns ellen. (Az ellen, aki egyébként Petro Porosenkót is bábként mozgatja a kezében. Az ukrán elnök 2015-ben Szabadság Érdemrenddel tüntette ki Sorost, amiért több mint 25 éve „játszik fontos szerepet” az ukrán állam fejlődésében és a demokrácia megszilárdulásában.) Viszont azzal a Kijevvel, amelyik közel 10 milliós nemzeti kisebbségeit nyíltan akarja asszimilálni, nincs gond. Ukrajna esetében minden rendben a demokráciával, az emberi jogokkal.

Hálátlan és aljas, amit Porosenko és az ukrán kormány tesz. Szijjártó Péter nagyon helyesen bejelentette: hazánk minden ukrán kezdeményezést el fog kaszálni. Kíváncsian várjuk, hogy mikor lép oda Ukrajnának Putyin, hiszen ő több millió honfitársáért felel ugyanebben az összetákolt államban.

Nincs más út, csak a nyomásgyakorlás, a nemzetközi összefogás a szintén érintett lengyelekkel, románokkal, bolgárokkal, oroszokkal és kárpátaljai honfitársaink eddiginél is nagyobb támogatása. Kárpátalja nem veszhet el!

 

MT

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség