KSH: Visszaesés az építőiparban

E-mail Nyomtatás
Az építőipar termelése 2008. januárban 27,4%-kal maradt el az egy évvel korábbitól. A szezonális hatásokat és a munkanapok esetleges eltérő számát is figyelembe véve a termelés 5,9%-kal volt alacsonyabb az előző havinál - tájékoztatott a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).Az épületek építése 6,1%-kal, az egyéb építmények építése 52%-kal csökkent 2007 januárjához képest.
Ugyanakkor az épületek építése az előző havinál 1,4%-kal magasabb volt, míg az egyéb építmények építése 17,3%-kal alacsonyabb.

A szerkezetkész épületek és egyéb építmények építése csaknem egyharmadával volt kevesebb, mint 2007. januárjában. Az épületgépészeti szerelés 12,7, a befejező építésé 43,7 %-kal esett vissza.

Az építőipari vállalkozások január végi szerződésállományának mennyisége továbbra is elmaradt az egy évvel korábbitól (29%-kal). A januárban kötött új szerződések volumene viszont 49,5%-kal magasabb volt, mint tavaly ilyenkor. Ezen belül az épületek építésére kötött új szerződések volumene egynegyedével csökkent, az egyéb építmények építésére kötötteké 185,6%-kal emelkedett. A növekedés fő oka az M6 autópálya továbbépítésre januárban megkötött nagy értékű szerződés volt.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség