Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 25, csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Aláírásgyűjtés indult Fehérváron a fűtésdíj mérséklésére

E-mail Nyomtatás
Aláírásgyűjtésbe kezdtek a társasházak a magas fűtésdíj ellen Székesfehérváron. Azt szeretnék elérni, hogy az önkormányzat bírálja felül a hőerőműre kötött szerződést, és hozzon létre egy szociális alapot a magas fűtésdíj mérséklésére.Keddtől tíz közös képviselő gyűjti az aláírásokat, de az akció a tervek szerint az egész városra kiterjed, mert sokan nem tudják fizetni a fűtésszámlát - mondta Pákozdi Péter, az aláírásgyűjtés szervezője.

A hődíjjal és melegvízzel együtt 30 százalékkal nőtt a fűtésdíj Fehérváron januártól. Egy 62 négyzetméteres lakás fűtése havonta 35 ezer forintba kerül, annak ellenére, hogy a város távfűtésébe befektető cég korábban díjcsökkentést ígért.

Nemrég polgári engedetlenségi akció is indult Székesfehérváron, sokan megtagadták a fűtés kifizetését. Ekkor a Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Egyesületet létrehozott egy munkacsoportot. Ez írásban kérte a város gazdasági alpolgármesterét, hogy március 15-ig kezdjen tárgyalásokat a befektetővel a díjak mérsékléséről. Ez eddig nem történt meg.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség