Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 18, csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.

Népszavazási kérdésekről döntött az OVB

E-mail Nyomtatás
Az Országos Választási Bizottság (OVB) keddi ülésén négy olyan népszavazási kérdést hitelesített, amelyek az egészségbiztosítási pénztárakkal kapcsolatosak. A pénztárak részvényeire, működési formájára és szolgáltatási körükre vonatkozó kérdés kapott zöld utat, valamint egy olyan kezdeményezés, amely hatályon kívül helyezné a pénztárakról szóló törvényt. Ha az OVB keddi döntései ellen nem érkezik fellebbezés, a kezdeményezők elvileg megkezdhetik kérdéseikhez az aláírásgyűjtést.Az Országos Választási Bizottság az alábbi kérdésekben hitelesítette az aláírásgyűjtő ív mintapéldányát:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2008. évi I. törvény alapján megalakuló egészségbiztosítási pénztárak részvényeinek száz százaléka a Magyar Állam forgalomképtelen kincstári vagyonába tartozzon?"

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2008. évi I. törvény alapján megalakuló egészségbiztosítási pénztárak kizárólag non-profit gazdasági társaságokként működhessenek?"

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2008. évi I. törvény alapján megalakuló egészségbiztosítási pénztárak kizárólag egészségbiztosítási szolgáltatást nyújthassanak?"

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül az egészségbiztosítási pénztárakról szóló 2008. évi I. törvényt?"
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség