Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 19, péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Elbocsátások a Malévnél

E-mail Nyomtatás

A Malév cáfolja, hogy anyagi gondokkal küzdene; a légitársaság szóvivője szerint az utóbbi időszak megszorításai csak a magas kerozináraknak köszönhetőek.
Amiket a vezetés középterveiben elhatározott, most pedig megvalósít, azok mind a cég érdekeit szolgálják - mondta Németh Krisztina. A pilóták szakszervezete szerint viszont a Malév a csőd felé közelít, hisz csaknem száz dolgozójáról válik meg a közeljövőben.
Úgy tudni, a Malév összesen 78 pilótáját küldi el. Ebből csak 48 repül, a többiek fizetés nélküli szabadságon vannak, és más légitársasáságoknál repülnek. A Malév egyéb megszorító intézkedéseket, mint a hosszú távú járatok törlését, és a géppark-cserét már korábban megkezdte.

Kiss Kálmán, a Hunalpa Egyesület pilótája szerint a cégnek a tervezett menetrendhez nem lesz elég pilótája. Akkor pedig járatokat kell majd lemondania, és le is mond, ami megint csak pénzbe kerül. Tehát a Malév nyereségességének a lehetősége egyszerűen lehetetlen a téli menetrendben - mondta.

A Budapest Airport-nál nem kívántak nyilatkozni. Annyit mondtak csupán, hogy a Malév az egyik legfontosabb ügyfelük, így ha azzal történik valami, akkor azt ők is meg fogják érezni.

A közelmúltban több nagy légitársaság is csődöt jelentett. Legutóbb az olasz Alitalia, és az angol XL. Egy angol honlapon ezért már fogadásokat lehet kötni arra, hogy melyik társaság lesz a következő. A MALÉV-ra most 33 az 1-hez lehet fogadni.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség