Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. március 28, csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Az MDF-piac

E-mail Nyomtatás

Határozottan közlöm, nem vállalok politikai szerepet - üzente a 2006-os választások előtt Csányi Sándor a gyenge pénzügyi helyzetben lévő MDF-nek. Aztán Schmuck Andorral (vagy Leisztingerrel?) kötöttek üzletet, és az így szerzett pénzből óriási sajtókampányt produkált a Poli-tical Capital Dávid Ibolya alá. Éppen 5%-kal bekerültek a parlamentbe.
2 évre rá gyökeresen megváltozott a helyzet. A korábban oly nagyon áhított Csányit Dávid Ibolya azzal vádolta, hogy a párt politikai függetlenségére tör. Ezt megelőzően minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy Csányit lehallgatta a titkosszolgálat. Az ország leggazdagabb emberével váratlanul szembe ment az NBH, a birodalmának vagyonvédelmét ellátó céget hirtelen az ország legveszélyesebb kémszervezeteként mutatta be a Dávid Ibolyát ajnározó sajtó.
Ami viszont roppant furcsa: a rendőrség lefoglalta és elvitte Csányi teljes számítógépparkját a rajta lévő adatokkal együtt. A botránynak még nyilván nincs vége, de egy világosan kiderült: a Tisztelet Társasága pénzen vett képviselői helyeket az MDF listáján. Hogy milyen feltételekhez kötötték a pénz folyósítását, nem tudhatjuk, mindenesetre egy hete a TT képviselője - bizonyos Vas nevű úriember - kiugrott az MDF frakciójából. Ennek egyenes következménye kellene legyen az MDF-frakció megszűnése, de az ezerkezű Herényi Károly valahogy elintézte egy ex MSZP-s, ex fideszes, meztelenül pózoló, leg-újabban magát kisgazdának mondó, de eddig függetlenként működő országgyűlési képviselő MDF-frakcióba való belépését. Igaz, hogy a frakció megszűnése után ezt nem tehette volna meg, Szili Katalinnak, a Ház elnökének el kellene utasítania ezt a lépést, mert az MDF frakciója Almássy kizárása és Vas János kilépése után minden kétséget kizáróan megszűnt.
A Fidesz szerint a korábban miniszterelnök-jelöltnek felkért Csányi Sándor ellen irányult az egész megfigyelési cirkusz, mégpedig azért, mert a Mol-ban lévő jelentős érdekeltségére vetettek szemet az oroszok. Mindenesetre Csányi a múlt héten váratlanul eladta az összes Mol-részvényét.
Körülbelül ezek az információk láttak napvilágot az egyik internetes portálon, s nekem erről eszembe jutott az MDF Somogy megyei listavezetőjének esete, aki 6 lövéssel leterítette    cigány üzlettársát, pedig az korábban, ha kellett, autócsempészéssel, ha kellett, kopogtató-cédula-szerzéssel (a 2006-os választásokhoz), ha kellett, hamis telefonkártyákkal segítette a képviselőt. Állítólag a csempészethez szükséges pénzen vitatkoztak össze. A vita odáig fajult, hogy az MDF-es nem lacafacázott, a teljes tárat beleeresztette a 34 éves cigány férfi fejébe 2006. szeptember 15-én, az engedély nélkül az autójában tartott pisztolyából. Ez az MDF-es Szabó Gyula aktív önkormányzati képviselő volt Marcaliban, s az MDF-es listán az Országgyűlésbe készülődött. De ugyanezt az urat sikkasztás miatt korábban 8 hónapra már elítélték, folyamatban volt ellene egy másik sikkasztás miatt indított eljárás is. Politikai karrierjének a gyilkosság vetett véget.
Ez az eset 2006. szeptember 15-én történt. Majd pontosan erre egy hónapra cigányok halálra rugdostak egy MDF-es tiszavasvári képviselő-jelöltet - egy tanárt - saját gyerekei szeme láttára. És így belátható, hogy Csányinak tulajdonképpen szerencséje van.
Amióta az MDF-es kémügy megtölti a sajtót, a leguán pofájú Szilvásyval fekszünk, és  kelünk, és haladunk a Gyurcsány által meghirdetett nemzeti csúcs felé.  
czyla
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség