Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 25, csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Kóka: A reformokról csak a hatalommal együtt volnánk képesek lemondani

E-mail Nyomtatás
A magántőke az egészségbiztosítási reform lényege, ha nincsenek reformok, akkor az SZDSZ-nek nincs értelme a koalícióban maradnia - mondta Kóka János, az SZDSZ elnöke szerdán arra a kérdésre válaszolva, hogy kilép-e a koalícióból az SZDSZ, ha nem engedik be a magántőkét a szocialisták az egészségpénztárakba. A reformokról csak a hatalommal együtt volnánk képesek lemondani - tette hozzá. Kóka János szerint, ha a kormány elbizonytalanodna és kihátrálna a reformok mögül, akkor az Magyarországra nézve helyrehozhatatlan károkat okozna.A népszavazás eredménye a vártnál is nagyobb tekintélyvesztést jelentett Magyarországnak, látható volt, hogy a népszavazás utáni napon a hitelminősítő intézetek sorra minősítették le az országot - mondta Kóka János, aki szerint éppen ezért most, ha a kormány elbizonytalanodna és kiállna a reformok mögül, akkor ez Magyarországra nézve helyrehozhatatlan károkat hozna. Attól kezdve, hogy egy nemzetközi befektetői kör megérzi a bizonytalanságot a kormányon, valóban lehetetlenné válik, hogy olyan befektetők jöjjenek Magyarországra, akik adott esetben beszállnának az egészségbiztosítási piacba.

A koalíciónak józanul kell mérlegelnie helyzetet - mondta Kóka János, hozzátéve, hogy az SZDSZ minden olyan tárgyalásra nyitott, hogy hogyan lehetne jobban végigvinni az egészségügyi reformot. Arról, hogy hogyan lehetne visszafordítani, rosszabbul csinálni nem tudnak tárgyalni.

Határozott meggyőződésem, hogy az állam nem tud magával versenyezni, a monopol jellegű országos egészségbiztosítási pénztár felváltása regionális monopolintézményekkel értelmezhetetlenné teszi a versenyt - mondta a politikus a szocialisták felvetésével kapcsolatban, amely szerint állami tulajdonban maradnának a pénztárak. Volt már ilyen javaslat, lekerült a tárgyalóasztalról, nincsen ok arra, hogy újranyissák a kérdést - tette hozzá.

A tavalyi elnökválasztással kapcsolatban a pártelnök azt mondta: meggyőződése, hogy az SZDSZ morálisan megerősödve fog kikerülni a helyzetből. Hozzátette, hogy csütörtökre összehívta a párt ügyvivői testületét, aminek döntenie kell a folytatásról és arról is, hogy hozzák nyilvánosságra az üggyel kapcsolatos teljes Jüttner-jelentést.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség