Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 19, péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Ötéves a bodrogközi MIÉP IT

E-mail Nyomtatás

Bodrogköz hagyományosan erős MIÉP-es bázissal rendelkezik, valamenynyi választáson meghaladja a parlamenti küszöb értékét a MIÉP induló jelöltje. A fiatalok között is szépen terjed a nemzeti radikalizmus eszmeisége, mely elsősorban a kicsiny bodrogközi falu, Karcsa MIÉP-es fiataljainak köszönhető. A Vajda Sándor országos IT-elnök által vezetett szervezet nemrégiben ünnepelte fennállásának ötödik évfordulóját. - Milyen célokat tűztetek zászlótokra megalakulásotok alkalmával?
- Elsődlegesen a fiatalok megszólítását és a nemzeti radikalizmus megismertetését tűztük ki célul. Segítettük a MIÉP-et az európai parlamenti, valamint az országgyűlési választások alkalmával. Nekünk, is, mint minden szimpatizánsának és nemzeti érzelmű embernek, a nemzeti érdekek képviselete volt a fő célunk. Az emberek szemét szerettük volna felnyitni, hogy lássák, mi folyik kis hazánkban, és hogy az unión kívül is van élet.
- Melyek voltak az eltelt fél évtized legfontosabb eredményei?
- Csapatunk legfontosabb eredménye a két választáson elért több mint 5 százalék, mellyel a zempléni körzetben átléptük a parlamenti küszöböt. Saját településünkön legutóbb már nyolc százalékot kaptunk, ami nagyon jó teljesítmény. Az általunk összeállított CD-k nagy népszerűségnek örvendenek, mind a fiatalok, mind az idősebbek körében, ami azért is fontos, mert itt hallhatnak olyan verseket is, melyeket az iskolákban - méltatlanul - nem tanítanak. Időközben segédkeztünk a miskolci IT újjászervezésében, valamint a sátoraljaújhelyi és a szikszói tagozat megalakításában. Egyedül ebben a megyében állhatott fel a megyei elnökség, melynek elnökét a karcsai tagozat adja. Kulturális területen is letettük a névjegyünket, az idén immár második alkalommal szerveztünk megemlékezést a karosi református templomban, valamint tagjainkból megalakult a Karosi Turul Hagyományőrző Íjászegyesület. Labdarúgócsapatunk évről évre megméreti magát a farsangi teremlabdarúgó kupán, ahol legjobb eredményünk egy második és egy harmadik hely. Két éve útjára indult a honlapunk (www. karcsamiep.gportal. hu), melyen tudósítjuk az olvasókat a velünk kapcsolatos hírekről, eseményekről.
- Hogyan vesztek részt az országos IT munkájában?
- Az országos IT munkájába már a megalakuláskor bekapcsolódtunk, a többiek kedvezően fogadtak bennünket, és látták, hogy milyen munkát végzünk itt a Bodrogközben. Ennek jeleként már az alakulásunkat követő évben jelöltek az országos elnökség tagjává. Rendszeresen részt veszünk az IT megmozdulásain, megemlékezésein, és közben otthon is szorgalmas dolgoztunk. 2007-ben országos elnök lettem. Ami nagy elismerés, de ugyanakkor nagy felelősség is.
- Milyen terveitek, elképzeléseitek vannak a következő öt évre?
- Erre a kérdésre nehéz válaszolni, mert ki tudja mi lesz itt öt év múlva? Dolgozunk tovább rendületlenül, kitartóan. Képviseljük a nemzeti érdekeket. Ahogy említettem, a csapat együtt maradt az elmúlt öt évben, és ez önmagában is nagy eredmény, noha kísértések voltak és csábítgattak is minket, gondolok itt elsősorban a Jobbikra és a Magyar Gárdára. Mi azonban MIÉP-esek maradtunk. Az emberi kapcsolat, az ismeretség és a szavahihetőség sokat számít errefelé.  
- Ha már az országos IT szóba jött, mint elnököt, az országos szervezetről is kérdeznélek.
- Elkeseredésre nincs okunk. Tizennégy megyében jelen vagyunk, a célunk pedig az, hogy rövid időn belül mindenhol megtalálhatóak legyünk. A honlapunk már több mint egy éve működik (www.miepit.gportal.hu), itt minden lényeges információ megtalálható rólunk. ősszel és tavasszal egy történelmi előadássorozatot szerveztünk, melynek kedvező volt a fogadtatása. Emellett a közelgő EP választásokon igyekszünk majd minél hatékonyabban segíteni az anyapárt munkáját. 
Kovács Attil
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség