Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 19, péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Tibeti tüntetőkre lőttek Kínában

E-mail Nyomtatás
A kínai rendőrségnek lövésekkel kellet feloszlatnia egy "zavargást" a Tibettel határos Szecsuán tartományban - jelentette Kína állami hírügynöksége, nem említve halottakat. Egy londoni székhelyű tibeti szervezet közlése szerint nyolc ember halt meg, amikor a tüntető tömegbe lőttek a hadsereg katonái.A Csinhua állami hírügynökség rövid beszámolója szerint egy helyi tisztségviselő súlyosan megsérült a Szecsuán tartományban csütörtökön történt "zavargásban". Egy, a hírügynökségnek nyilatkozó tisztviselő elmondása szerint a hatóságok "visszafogottan reagáltak", de "kénytelenek voltak figyelmeztető lövésekkel" megakadályozni az erőszakos eseményeket.

A londoni Free Tibet Campaign nevű szervezet bejelentése szerint nyolc tüntető halt meg, miután egy ellenőrző pontnál az ott posztoló katonák a tömegbe lőttek. A szervezet szóvivője hét halott nevét adta meg, hozzátéve: az információ csak egy forrástól származik.

Matt Whitticase elmondása szerint 370 szerzetes és négyszáz tibeti két szerzetes letartóztatása miatt tiltakozott, akiket azért vettek őrizetbe, mert a dalai lámát ábrázoló fényképeket találtak náluk.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség