Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 18, csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.

Mennyit ér pénzben egy amerikai demokrata elnökjelölt?!

E-mail Nyomtatás
Több mint 100 millió dollárt, azaz átszámítva 16 milliárd forintot keresett az utóbbi 8 évben a Clinton házaspár -közölte szombaton a BBC. Információjuk szerint Bill Clinton és felesége, Hillary csaknem 110 millió dollárral, vagyis 17.9 milliárd forinttal gazdagodott, amióta elhagyták a Fehér Házat. Bevételüket azután ismertették a nyílvánossággal, hogy az amerikai demokraták másik esélyes elnökjelöltje, Barack Obama már korábban bejelentette jövedelmét.A Clinton házaspár legutóbb 2000-ben közölte bevételének összegét. Akkor bruttó 416 ezer dollárról, átszámítva mintegy 68 millió forintról számoltak be.

Az azóta eltelt 8 évben pedig csaknem 110 millió dollárt (17.9 milliárd forintot) kerestek. Az összeg főként az ex-elnöknek, Bill Clintonnak a világszerte elmondott beszédeiért fizetett pénzből, valamint különböző gazdasági érdekeltségeiből származik. De ezenkívül a Clinton házaspár keresetét gazdagította az eladott könyveikből származó mintegy 40 millió dolláros, azaz 6 és félmilliárd forintos bevétel is.

Az amerikai demokraták elnökjelöltjének, Hillary Clintonnak a vetélytársa, Barack Obama a múlt héten, internetes oldalán közölte a nyílvánosággal az utóbbi 7 évben keresett bevételét.

Az BBC által ismretetett adatok szerint Obama és feleségének jövedelme a 2004-ben keresett 275 ezer dollárról, csaknem 45 millió forintról egy év alatt 1.6 millió dollárra, azaz több mint 260 millió forintra emelkedett. A növekedést első könyvének bevétele hozta. Még egy évvel később, 2006-ban pedig második könyvének köszönhetően további csaknem 1 millió dollárral (csaknem 163 millió fornttal) nött az Obama házaspár keresete, amelynek felét a második könyvből származó bevétel tette ki.

A BBC washingtoni tudósítójának beszámolója alapján az Egyesült Államokban sokan az alapján taksálják meg az elnökjelöltek értékét, hogy azok mennyi pénzt keresnek.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség