OLIMPIA-TIBET: Letartóztatások Londonban

E-mail Nyomtatás
Legalább tíz embert letartóztattak Londonban, ahol Tibetért tüntető emberek próbálják megzavarni az olimpia láng útját. A demonstrálók megpróbálták megszerezni, valamint egy tűzoltó készülékkel kioltani a lángot, aminek védelmére kétezer rendőrt vezényeltek.Kisebb összecsapások történtek a rendőrség és a tibeti tünettők között, ahogy a lángot végighordozták a brit főváros utcáin. Három ember megpróbált feljutni a lángot szállító buszra, egy másik esetben egy férfi próbálta megszerezni a fáklyát - őt a rendőröknek kellett a földre teperniük, hogy ebben megakadályozzák. Ugyanott egy újabb tüntető egy tűzoltó készülékkel akarta kioltani a lángot.

A rendőrség közlése szerint hat tervezett tüntetésről kaptak bejelentést, és kétezer rendőrt vezényletek a brit főváros utcáira, ahol a lángot "Szabadságot Tibetnek" kiáltások és tibeti zászlók fogadták. A rendőrség az első órákban tíz embert tartóztatott le.

Az olimpiai láng szombat este érkezett Londonba Szentpétervárról, és közép-európai idő szerint délután fél egykor kezdték végighordozni a brit fővároson, a Wembley stadiontól indulva. A lángot Nagy-Britanniából Párizsba viszik.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség