Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. március 28, csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Békés tárgyalások a Fehér Házban, a pápa születésnapján

E-mail Nyomtatás
Huszonegy ágyúlövéssel és hatalmas tömeggel köszöntötték szerdán, 81-ik születésnapján a pápát a washingtoni Fehér Házban. XVI. Benedek és meghívója, George Bush amerikai elnök az alkalomhoz illően gondosan elkerülte, hogy olyan témákról is tárgyaljon, amelyekben élesen eltér egymástól a Vatikán és az Egyesült Államok álláspontja.Az elnöki rezidencia kertjében csaknem 14 ezer ember szorongott és integetett a pápának. George Bush megválasztása óta még sohasem gyűlt össze ekkora tömeg a Fehér Háznál.

Bush "különlegesen szerencsésnek" nevezte az amerikai vezetőket, hogy éppen a születésnapján látogatott el hozzájuk a pápa, és így külön köszönthetik. Díszvacsorát is ad majd a bajor származású pápa tiszteletére, természetesen bajor ételkülönlegességekkel. XVI. Benedek azonban nem tud részt venni a vacsorán, mert amerikai egyházi vezetőkkel vesz részt egy imaesten.

A pápa és az amerikai elnök mindenesetre gondosan kerülte szerdán, hogy olyan témát hozzanak szóba, amelyben nem értenek egyet. Pedig ilyen akadhatott volna több is, az iraki háborútól kezdve, a CIA vallatási módszerein át a halálbüntetésig. A 29 év óta első amerikai pápai vizit első tárgyalási napján azonban inkább a béke fontosságáról, a "csendes diplomáciáról" cseréltek véleményt.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség