"Be Happy, Not Gay" - viselheti a pólót az amerikai tinédzser a bíróság szerint

E-mail Nyomtatás
Egy amerikai szövetségi bíróság engedélyezte egy tinédzsernek, hogy viselje "Boldog légy, ne meleg" (Be Happy, Not Gay) feliratú pólóját egy hétfői keresztény akciónapon, amelyet egy melegjogi tiltakozásra tartanak válaszul.A Neuqua Valley-i (Illinois állam) középiskola korábban megtiltotta a diáknak, Alexander Neuxollnak, hogy hétfőn magára öltse a trikót. Egy keresztény csoport az "Igazság Napja" elnevezésű akcióját szervezi aznapra, a homoszexualitással szembeni ellenérzésük kifejezéseként. Az eseményt négy éve minden évben megrendezik.

Ez a válasz a "Csönd Napja" elnevezésű eseménynek, 1996 óta az USA iskoláiban minden évben megtartanak. Célja a melegekkel szembeni nagyobb tolerancia. Az idei "Csönd Napja" pénteken lesz, amin azt kérik a diákoktól, hogy maradjanak hallgatagok egész nap. A Neuqua Valley középiskolában a "Csönd Napján" a résztvevők "Légy, aki vagy" ("Be Who You Are") feliratú pólóban lesznek.

Alexander Neuxoll azzal fordult a bírósághoz, hogy önkifejezési szabadságában korlátozzák azzal, hogy nem viselheti pólóját, a bíróság pedig helyt adott panaszának. Úgy találták, a felirat csak "enyhén negatív", és "erősen spekulatívnak" találták, hogy viselése "megmérgezné az iskolai légkört".
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség