Gyurcsány-fanok ...

E-mail Nyomtatás

Május 1-én a kivonulókra voltunk  kíváncsiak, azokat kérdeztük, akik Gyurcsányra gerjednek.
- Hogy tetszett Gyurcsány beszéde?
- Nagyon tetszett, és nagyon is  szurkolunk neki. Tavaly is itt voltunk.
- Gyurcsány  milyen mértékben váltotta be  az önöknek tett ígéreteit?
- Amennyit "kedvenc" ellenzékünk megengedett neki, meg esetleg a sajátja is. Úgy látom, hogy jelenleg Magyarországon Gyurcsány az, aki a saját egzisztenciáját is veszélyeztetve hajlandó valamit tenni ezért az országért.
- Ezt miből gondolja ön?
- Látta: nem papírból olvasta fel a "lózungokat", hanem szívből beszélt, és én egy ilyen embernek sokkal jobban hiszek, mint aki mappát használ.
- Bíznak  a kisebbségi kormányzásban?
- Reménykedünk, hogy jól fog sikerülni. Ez a kormány sokkal többre lett volna képes, ha ez az ellenzék valamit is segített volna.
- Amikor a Fidesz  volt kormányon, őket segítette az MSZP- SZDSZ ellenzékből?
- Minek segített volna, ott volt nekik a MIÉP.
- És ez baj volt? Hát éppen ön hiányolja a konstruktív  ellenzéki magatartását most a fidesznek . A MIÉP mint konstruktív ellenzéki párt, ami  hasznos törvényjavaslat született, akár az ellenzék akár a kormány részéről, azt támogatta.
- Hát, az lehet, hogy úgy volt, de én akkor is csak reménykedem, és bízom abban, hogy az embereknek kinyílik a szemük...
- Önök szerint ez még két éven keresztül mehet így?
- Hát persze.Végig lehetne ezt vinni, ha nem lenne ilyen szörnyű ellenzék, mint ahogy ezt már az egész világ látja.
- De nem az ellenzék kormányoz.
- Nem, de mindent leszavazott  a népszavazással, és az Alkotmánybíróság is a Fidesz mellett áll sajnos. Nem szeretnék egy fehérorosz mintájú diktatúrában élni, márpedig Orbánnal az jönne. Mi a parlamenti demokrácia hívei vagyunk.
- Mit szólnak  az SZDSZ kiválásához ?
- Mit szólnék, gyávák! Volt, amikor rájuk szavaztam MSZP-s létemre, de nagyon megváltoztak. Kuncze jó volt, de Kóka nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
- Az SZDSZ  már ellenzéknek számít?
- Azt hiszem, ők csak  a saját pecsenyéjüket próbálták sütögetni. Eddig is. Így is  széthullóban vannak, és ez nem túl jó jel.
- Komoly dolgokat véghez lehet vinni kisebbségi kormányzással? Van ennek így értelme?
- Már nem hiszem. Komoly döntés már nem fog születni, csak olyan, amivel minden párt egyetért. Márpedig a mostani ellenzék nagyon jól tudja, hogy meg kell valósítani a reformokat. Ne féljen,  a Fidesz majd erőszakkal lenyom mindent a torkunkon. Ez a kormány pedig demokratikusan szerette volna végrehajtani - ez a különbség. A dupláját fogja lenyomni a torkunkon, ha netán ha-talomra kerül Orbán, és azt fogja mondani megint: más a kampányígéret és más a kormányzás. Ilyen ember, minden lepereg róla. Sajnos Gyurcsánynak nagyon nehéz, pedig ilyen értelmes, jót akaró miniszterelnökünk nem volt, nem lesz. Nagyon buták az emberek, hogy 300 forintért képesek voltak elállni mellőle. Majd megtudják, ha Orbán kerül hatalomra, hányszor 300 forintot kell majd fizetniük.
- Nem a 3oo forintért mentek el az emberek szavazni, hanem azért, mert nem bírják már, amit ez a kormány művel.
- Maga nagyon téved. Dehogynem, az embereket csak a pénz érdekli.
- Mit szólnak a pécsi szocialisták kezdeményezéséhez, mi-szerint Gyurcsány helyett Gráf Józsefre bízzák a miniszterelnöki feladatokat.
- Csak arra jó ez is,  hogy bontsák az egységet.
- Az MSZP támogatottsága, mostani felmérések alapján elég alacsony.
- Az alacsonyban benne van az is, hogy sokan nem merik megmondani véleményüket, mert félnek az ellenzéktől.
- Ezt ön komolyan mondja?
- Igen. A szocialistáktól nem félnek, hogy diktatúrát fognak bevezetni. Megértem azokat az embereket, akik panelban laknak, és óriási a fűtésszámlájuk, s ha azt kifizetik, alig marad ételre pénzük, de ez a Fidesz alatt is így lenne, mert neki se fogják ingyen adni a gázt...
- Jó kampányfogás ön szerint arról beszélni folyton, hogy mi lenne a Fidesz-kormány alatt?
- Azt nem mondom, hogy ezt csinálják,  semmiképpen nem tartom ezt jónak, én csak azt magyaráznám el az embereknek, mi miért van. Mert ez nem volt még. Itt volt például a Sárközy, aki agyondicsérte a Gyurcsányt. Melyik tévében hallotta ezt? Nagy baj az országnak Orbán, mert nemzetközi színtéren szinte senki nem fogadja el, aki számít. Megint lesz egy népszavazás ősszel, amit ránk erőltettek, ezzel az adófizetők pénzéből kifizettetnek 4,5 milliárdot. Nekem az a véleményem, a baloldal csatlakozzon ehhez a népszavazáshoz. Szavaztassuk meg az embereket inkább,  hogy tiltsuk be az Árpád-sávos jelképeket. Egyrészt törvényhozás szempontjából is segítség lenne, másrészt a Fideszt választás elé kényszerítené, végül is melyik oldalra áll.
- Tud  mondani arra pédát, hogy  ki nem állt szóba külföldről az ellenzéki pártok vezetőivel?
- Hajaj, szinte senki... mert külföldön is tudják, hogy ezek csak  tönkreteszik az országot.
- Mi a véleményük a nyugdíjasokról, milyen helyzetben vannak?
 - Nagyon is jó helyzetben vannak.  Rengeteget kapnak a nyugdíjasok. Ingyen utazik 65 év felett, még mindig van a tb-támogatás. Soroljam?
- Nem gondolják, hogy ezek evidens dolgok, egy élet munkája után,  miközben a betegellátásra  is  levonták tőlük a járulékokat, nem kapnak ők semmit ingyen, megdolgoztak érte.
- Miért evidens? Ott a 28 éves gyerekem, 80 ezerért dolgozik 12 órán át. Nem panaszkodhat, nincs szakszervezet, nem áll ki mellettük senki, erről kell beszélni, nem a nyugdíjasokról. De az is irritál, hogy miért fizessem én a tandíját az adómból a gyerekeknek.
- Akkor most jó a Gyurcsány-kormány  vagy nem?
- Mi köze van ennek ahhoz, nem tőle függ.
- A nyugdíjasokat nem kedvelik látom, és önök szerint  jár az ingyenes iskoláztatás a fiataloknak?
- Nem jár. Mert, ha a gyerek normálisan tanul, megkapja az ösztöndíjat. Viszont, 8 évig tengődjön és kikerül belőle egy rossz orvos, az nekünk nem kell.
- És aki  történetesen nem tudja  megfizetni  a gyerekének a tandíjat - és gondolom, sokan vannak így az országban -, azzal mi legyen?
- Annak  a  gyereke  ne menjen tanulni...
Oláh János József
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség