Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 20, szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Itthon

KSH: csökkenő reálkeresetek

E-mail Nyomtatás
2008 első két hónapjában 25 ezerrel lett több a munkanélküli, számuk 343 ezerre emelkedett. Az előző év hasonló időszakához mérten 1,7 százalékkal csökkent a foglalkoztatottak száma - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Ezen felül az ipari termelés növekedése, az építőipar visszaesése, és csökkenő reálkeresetek jellemzik 2008 első két hónapját
Bővebben...
 

10 milliós bírságot kapott a UPC a fogyasztók megtévesztése miatt

E-mail Nyomtatás
10 millió forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a UPC Magyarország Telekommunikációs Kft-re, mert a cég 2006-ban és 2007-ben közzétett egyes reklámjai alkalmasak voltak a fogyasztók megtévesztésére - derül ki a GVH csütörtöki közleményéből.
Bővebben...
 

Fővárosi Közgyűlés: Ismét változnak a teherautók budapesti közlekedésének szabályai

E-mail Nyomtatás
Bővítette a 12 tonnánál nehezebb tehergépkocsik által használható útvonalak listáját csütörtöki ülésén a Fővárosi Közgyűlés, és éves behajtási engedély váltása esetén 10, illetve 20 százalék díjkedvezményt kaphatnak a vállalkozók A Fidesz a módosítás helyett a decemberben elfogadott rendelet teljes visszavonását kérte, illetve azt, hogy a fuvarozók szakmai szervezeteivel való egyeztetés után terjesszék be újra, de ez a javaslat nem kapta meg a szükséges többséget.
Bővebben...
 

Parlamenti vitanapot kezdeményez a kormány

E-mail Nyomtatás
Parlamenti vitanapot kezdeményezett a kormány a Házbizottság csütörtöki ülésén a Munka, tudás, tulajdon kormányzati programról az április 14-i hétre - jelentette be Szili Katalin házelnök.
Bővebben...
 

Sztrájkra készülő tanárok - egy lány miatt nem akarnak tanítani a Széchenyiben

E-mail Nyomtatás
Leköpte tanárát, társait is terrorizálja egy diáklány a kaposvári Széchenyi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskolában. Ezért a tanárok azt fontolgatják, hogy nem tanítanak abban az osztályban, ahová a lány jár.
Bővebben...
 

Kezdődik a vita az új alkotmánybírák jelöléséről

E-mail Nyomtatás
Egy év után ismét összehívta az alkotmánybírákat jelölő ötpárti parlamenti testületet csütörtökre az Országgyűlés elnöke - értesült a Független Hírügynökség. Július elején lejár ugyanis Bihari Mihály AB-elnök és Kukorelli István alkotmánybíró kilencéves mandátuma, helyükre kell jelölteket állítania a bizottságnak.
Bővebben...
 

A MIÉP elnökségének nyilatkozata

E-mail Nyomtatás

Kína ezelőtt ötven évvel szállta meg Tibetet. Lhasszában most utcai zavargások vannak, amelyeket a kínai megszállók letörnek. Száz halottról is beszélnek. Erre fel az emberi jogok úgynevezett bajnokai bojkottról beszélnek. A dolog nem ko­moly, de ízléstelen. Az USA és az EU egynémely vezetője ajánlgat most boj­kot­t­ot, nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy ne csak a palesztinai vérengzésekről és Irak véres drámájáról, Afganisztán megoldatlanságáról essék szó.
Bővebben...
 

A bírósági igazgatási rendszer reformját sürgeti a Transparency International

E-mail Nyomtatás
A magyarországi bírósági rendszer "igazgatási, átláthatósági és számonkérési" problémáira hívja fel a döntéshozók figyelmét a Transparency International (TI) magyarországi tagozata. Mindezt azzal indokolják, hogy különböző vizsgálatok eredményei a bíróságok korrupciós megítélésének romlását mutatják, bár itthon nincs szó kimutatható bírósági korrupcióról - olvasható a TI szerdai közleményében.
Bővebben...
 

A kormány döntött a soron kívüli nyugdíjemelésről

E-mail Nyomtatás
A kormány szerdai ülésén jóváhagyta a nyugdíjak 1,1 százalékos, soron kívüli, januárig visszamenő emelésről szóló rendelet, így már májusban emelkednek a nyugdíjszerű ellátások, illetve a nyugdíjakból számított egyéb szociális ellátások - jelentette be a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón Budai Bernadett.
Bővebben...
 

Bojkottálják az üléseket, mégis felveszik fizetésüket az ellenzéki képviselők

E-mail Nyomtatás
Bár az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának ülésein tavaly december óta nem vesznek részt, mégis felveszik az ezután járó fizetésüket a testület kereszténydemokrata és fideszes tagjai - tudta meg a Független Hírügynökség. Demeter Ervin (Fidesz) megerősítette, hogy az üléseken nem vesznek részt, azonban hangsúlyozta: a bizottság munkájában igen. Tóth Károly (MSZP) a testület alelnöke szerint az ellenzéki képviselők távolmaradásával a szakszolgálatok feletti parlamenti ellenőrzés gyengült.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség