Itthon

Budapesten is Tibet szabadságáért demonstráltak - két embert előállítottak

E-mail Nyomtatás
Száznál is többen tüntettek Tibet szabadságáért és az erőszak ellen csütörtök délután a kínai nagykövetség épületet előtt Budapesten, a Benczúr utcában. A demonstrálók között több tibeti volt, akik hangosbeszélőn keresztül követelték országuk függetlenségét, a dalai láma visszatérését és Kína kivonulását a tartományból.
Bővebben...
 

Folytatódik az egészségügyi reform - tárcacsere nincs napirenden

E-mail Nyomtatás
az egészségügyi reform és biztosan szerepet kap majd a magántőke is az új egészségbiztosítási rendszerben. Elképzelhető azonban, hogy a februárban elfogadott törvényt "finomítják" a koalíciós pártok és a magántőke is más formában jelenik meg, mint az eredeti elképzelésekben. Erről állapodtak meg az MSZP és az SDZDSZ képviselői azon az egyeztetésen, amelyen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, MSZP-elnök és Kóka János, az SZDSZ elnöke is részt vett. Az egyeztetések folytatódnak, konkrét döntés nem született arról, hogy lesznek-e módosítások a pénztár-törvényben.
Bővebben...
 

Kóka: A reformokról csak a hatalommal együtt volnánk képesek lemondani

E-mail Nyomtatás
A magántőke az egészségbiztosítási reform lényege, ha nincsenek reformok, akkor az SZDSZ-nek nincs értelme a koalícióban maradnia - mondta Kóka János, az SZDSZ elnöke szerdán arra a kérdésre válaszolva, hogy kilép-e a koalícióból az SZDSZ, ha nem engedik be a magántőkét a szocialisták az egészségpénztárakba.
Bővebben...
 

Az orvosi kamara szerint az E-Alapon kívüli forrásból kellene pótolni a kieső vizitdíj-bevételt

E-mail Nyomtatás
Határozottan tiltakozik a Magyar Orvosi Kamara (MOK) az ellen, hogy a gyermekorvosi támogatásból pótolják a kieső vizitdíj-bevételt. A probléma megoldására az egészségügyi minisztériumnak ez volt az egyik javaslata a szakmai szervezetekkel tartott keddi egyeztetésen. Éger István, a MOK elnöke szerint az egészségügyi miniszternek lobbiznia kellene a kormánynál, hogy az amúgy is szűkös E-Alapon kívüli forrást találjanak a vizitdíj pótlására.Az egészségügyi tárca és a szakmai szervezetek között kedden zajlott egyeztetésen ez a megoldás csak mint lehetőség jelent meg, de már akkor sem támogatták a javaslatot
Bővebben...
 

Emelkedik az infláció

E-mail Nyomtatás
konvergencia-programban előre jelzett 2,8 százalékos gazdasági növekedés helyett 2,4 százalékkal számol a Pénzügyminisztérium az idén. A tárca a módosítást azzal indokolta, hogy a lassú amerikai növekedés és a hitelpiaci zavarok hatására az Európai Unió is 0,4 százalékponttal kisebb növekedéssel számol, Németországban pedig, amely a magyar gazdaság meghatározó piaca, még erőteljesebb a változás, itt fél százalékponttal csökkentették az idei évre előre jelzett növekedést. A pénzügyi tárca módosította az inflációs várakozásokat is, 4,8 százalék helyett várhatóan 5,9 százalékos lesz a drágulás.
Bővebben...
 

Fónagy: jelenleg a monopólium mérsékli az áramárat

E-mail Nyomtatás
A Fidesz szerint nem a monopolhelyzet, hanem a népszavazási pánik miatt szedik szét az MVM Ztr-t .Fónagy János (Fidesz) szerdai sajtótájékoztatóján megalapozatlannak nevezte azt a kormányzati vádat, hogy az MVM piaci túlsúlya az oka az áremelkedésnek.Az MVM csak végrehajtja a kormány döntését, amely legutóbb úgy határozott, hogy 10 százalék alatt maradjon a drágulás. Vagyis jelenleg a monopolhelyzet mérsékli az áremelkedést - szögezte le Fónagy.
Bővebben...
 

A KDNP már áprilisban bevezetné a kismama bérletet

E-mail Nyomtatás
A KDNP azt szeretné, ha a március 27-i közgyűlésen napirendre tűznék a kismama bérlet bevezetését. A BKV ugyanis már elvégezte az ehhez szükséges számításokat, és ha a fővárosi képviselőtestület rábólint, még áprilisban életbe léphetne a kedvezmény.
Bővebben...
 

Varga: A "tb potyautasok" további kiszűréséből lehetne pótolni a kieső egészségügyi díjakat

E-mail Nyomtatás
Nem született megállapodás azon a keddi egyeztetésen, amelyet az egészségügyi miniszter azért hívott össze, hogy meghallgassa a szakmai szervezetek javaslatait arról: hogyan lehetne enyhíteni a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése miatt keletkező károkat - mondta szerdán az egyeztetésen résztvevő Kórházszövetség elnöke. Varga Ferenc indítványa szerint a kieső pénzt vissza lehetne pótolni abból, ami a "tb potyautasok" további kiszűréséből várhatóan többletként folyik majd be az Egészségügyi Alapba.
Bővebben...
 

Egy hét múlva dönt az MSZP-frakció az egészségbiztosítási törvényről - biztosan nem vonják vissza

E-mail Nyomtatás
Jövő keddi ülésén hoz végleges döntést az MSZP-frakció az egészségbiztosítási törvény felülvizsgálatáról - értesült a Független Hírügynökség szocialista forrásokból. Az már biztos, hogy a februárban másodjára is elfogadott jogszabályt a kormánypártok nem vonják vissza, finomításokra azonban nagy valószínűséggel szükség lesz - nyilatkozta Varju László frakcióigazgató a keddi informális frakcióülést követően.
Bővebben...
 

SZDSZ szerint a szocialisták „belecsináltak a gatyájukba"

E-mail Nyomtatás

A koalíció felmondásával fenyegetett Kóka János, az SZDSZ elnöke azzal kapcsolatban, hogy a szocialisták körében egyre többen érvelnek a februárban elfogadott egészségbiztosítási törvény visszavonása vagy elhalasztása mellett. A szocialisták szerint ugyanis jobb lenne állami tulajdonban tartani az egészségpénztárakat. Az SZDSZ szerint viszont a szocialisták „belecsináltak a gatyájukba" a közelgő újabb népszavazástól, holott fel kell venni a kesztyűt, és meg kell nyerni a referendumot.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség