Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 19, péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Itthon

Négyezer forintért vertek halálra egy idős asszonyt Cegléden

E-mail Nyomtatás
A rendőrök elfogták azt a két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy múlt hét pénteken agyonvertek és kiraboltak egy idős ceglédi asszonyt.
Bővebben...
 

A főváros ragaszkodik a behajtási díjhoz

E-mail Nyomtatás
Egy átlagos fuvarozó költségeit kevesebb, mint 1 százalékkal növeli a behajtási díj, ezért a főváros vezetése szerint a szállítók csak kifogásokat keresnek és nem akarnak fizetni - hangzott el kedden a Demszky Gábor főpolgármester és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes által tartott sajtóbeszélgetésen. A főváros minden ésszerű kompromisszumra hajlandó, ám Budapest levegőminőségének javítása érdekében ragaszkodnak a behajtási díjhoz.Egy 6 tonnánál könnyebb kisteherautó napi behajtási engedélye - kedvezményektől függően - naponta 170 és 250 forint közötti összegbe kerül.
Bővebben...
 

Az MSZP gondolkodik az egészségbiztosítási törvény visszavonásáról

E-mail Nyomtatás
Még nincs döntés, de gondolkodnak az MSZP-n belül a februárban elfogadott egészségbiztosítási törvény visszavonásán - mondta kérdésre válaszolva Hiller István, az MSZP alelnöke, miután Horváth Ágnes egészségügyi miniszterrel egyeztettek a kormányfőnél a népszavazás után szükségessé vált lépésekről. Horváth Ágnes arra a kérdésre, hogy elfogadhatónak tartaná a pénztártörvény olyan módosítását, amellyel nem engednék be a magántőkét azt mondta, hogy koalíción belül és kívül is gondolkodnak a lehetséges megoldáson.A népszavazás kedvezőtlen helyzetbe hozta az országot és a befektetőket is, de nemcsak az egészségügyi befekteteőket, hanem a teljes gazdaságot -tette hozzá.
Bővebben...
 

Fidesz: miért büntet a kormány?

E-mail Nyomtatás
A Fidesz szerint bőven van tartalék a költségvetésben ahhoz, hogy a kormány pótolni tudja a népszavazás eredménye miatt kieső forrásokat 2008-ban. Az elenzéki párt feleslegesnek tartja például, hogy a kabinet 1,6 miliárd forintot kíván biztosítani a népi részvényprogrammal kapcsolatos népszerűsítési kampányra, vagy, hogy 360 millió forintért a Miniszterelnöki Hivatal, 400 millió forintért pedig az adóhivatal gépjárműparkját újítják meg.
Bővebben...
 

KSH: Visszaesés az építőiparban

E-mail Nyomtatás
Az építőipar termelése 2008. januárban 27,4%-kal maradt el az egy évvel korábbitól. A szezonális hatásokat és a munkanapok esetleges eltérő számát is figyelembe véve a termelés 5,9%-kal volt alacsonyabb az előző havinál - tájékoztatott a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).Az épületek építése 6,1%-kal, az egyéb építmények építése 52%-kal csökkent 2007 januárjához képest.
Ugyanakkor az épületek építése az előző havinál 1,4%-kal magasabb volt, míg az egyéb építmények építése 17,3%-kal alacsonyabb.
Bővebben...
 

Kedden lebontják a kordont a Kossuth tér körül

E-mail Nyomtatás
Kedden este lebontja a rendőrség a kordont a Kossuth tér körül. Ezt az országos rendőrfőkapitány jelentette be kedd délelőtti tájékoztatóján. Bencze József azt mondta, hogy a Kossuth tér körüli kordont lebontják és csak akkor helyezik vissza, ha szükséges. A teret ettől függetlenül továbbra is őrzik a rendőrök és különböző technikai eszközökkel is megfigyelik a területet.A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezte Draskovics Tibor igazságügyi és rendvédelmi miniszternél a kordon helyzetének felülvizsgálatát.
Bővebben...
 

MÁRCIUS 15.: félmillió minden zavargóért, eljárás Budaházy ellen

E-mail Nyomtatás
Félmillió forintot ajánlott fel Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány minden március 15-i rendzavaró kézre kerítéséért.
Bővebben...
 

Magyar, szerb és román önkénteseket képez a Katasztrófavédelem

E-mail Nyomtatás
Árvíz elleni védekezésre, mentési, lakosságvédelmi feladatokra képez ki keddtől magyar, szerb és román önkénteseket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A tantermi és módszertani foglalkozásokat a 210 önkéntesnek a katasztrófavédelem Csongrád megyei Kishomok Kiképző- és Raktárbázisán tartják keddtől április 8-ig.Az OKF tájékoztatása szerint a tanfolyam április 21-e és 24-e között Szerbiában Titel település mellett, egy feltételezett árvízi veszélyhelyzet-kezelési gyakorlattal és vizsgával zárul.
Bővebben...
 

Öt sebész ment el a pécsi klinikáról a jobb fizetésért

E-mail Nyomtatás
A baleseti sebészek fele távozott, vagy távozik napokon belül a pécsi klinikáról. Távozásuk indokaként az alacsony béreket említik.
Bővebben...
 

Pontyokat telepítenek a Balatonba

E-mail Nyomtatás
50 tonna pontyot telepítenek a Balatonba a horgászturisztikai szezon kezdete előtt, még a héten - írja a Veszprémi Napló.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség