Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 25, csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Itthon



A magyar pálinka ügyében teljes az egyetértés

E-mail Nyomtatás PDF
Az öt parlamenti párt és a kormány is egyetértett abban kedden az Országgyűlésben, hogy törvényt kell alkotni a pálinkáról és a Pálinka Nemzeti Tanács felállításáról. Az ötpárti törvényjavaslat célja, hogy védelmet nyújtson a minőségi hazai gyümölcspárlatoknak.2004 -ben az Európai Unió elfogadta, hogy Ausztria négy tartományán kívül, csak Magyarország használhatja a pálinka szót termékeire. Vagyis a pálinka azóta hivatalosan is hungaricum. Az érintettek 2004 óta szorgalmazzák, hogy a pálinka gyártását és forgalmazását, illetve a különböző tiltásokat törvényi szinten szabályozzák.
Bővebben...
 

A Fidesz szerint még a maffiamódszereknél is rosszabb az egészségügyi miniszter kijelentése

E-mail Nyomtatás PDF
A Fidesz szerint az egészségügyi miniszter a gyermekorvosokat és rajtuk keresztül a gyermekeket fenyegette meg keddi nyilatkozatával, amikor arról beszélt, hogy a házi gyermekorvosoknak szánt vizitdíj kompenzációból tudják enyhíteni valamennyi háziorvosnál a vizitdíj eltörlése miatti bevételkiesést. "Egy kultúráltabb Európában, ahol valamiféle etikát még a maffiában is fel lehet fedezni, legalábbis az európai maffia világában, még ott sem fenyegetik a gyerekeket" - fogalmazott Pesti Imre.
Bővebben...
 

Aláírásgyűjtés indult Fehérváron a fűtésdíj mérséklésére

E-mail Nyomtatás PDF
Aláírásgyűjtésbe kezdtek a társasházak a magas fűtésdíj ellen Székesfehérváron. Azt szeretnék elérni, hogy az önkormányzat bírálja felül a hőerőműre kötött szerződést, és hozzon létre egy szociális alapot a magas fűtésdíj mérséklésére.Keddtől tíz közös képviselő gyűjti az aláírásokat, de az akció a tervek szerint az egész városra kiterjed, mert sokan nem tudják fizetni a fűtésszámlát - mondta Pákozdi Péter, az aláírásgyűjtés szervezője.
Bővebben...
 

Értékes kegytárgyakat loptak Szanyból

E-mail Nyomtatás PDF
Kápolnákat fosztottak ki a színesfémtolvajok a Győr - Moson -Sopron megyei Szanyban. A lakatot leverték és mindent elvittek, ami fémből volt.A Szent - Anna és a Szent Lénárd kápolnából gyertyatartókat, feszületeket, tálakat és szobrokat loptak el.
Bővebben...
 

Tárgyalt a dunaújvárosi Hankook a szakszervezettel

E-mail Nyomtatás PDF
Először tárgyalt a dunaújvárosi Hankook a szakszervezettel a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) budapesti székházában, kedden. Megkezdődnek az egyeztetések a kollektív szerződés megkötése érdekében.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség