ItthonÚjabb kőolajipari kutatási-kitermelési engedélyeket nyert el a Mol Norvégiában

E-mail Nyomtatás PDF

Újabb három kőolajipari kutatási-kitermelési engedélyt nyert el a Mol Norvégiában, így már 20 tengeri kőolajmezőben van egy-egy engedélye, ezzel jelentősen erősítheti európai olajpiaci helyzetét - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon nyilatkozva, miután a norvégiai Tromsoben tárgyalt.

Bővebben...
 

Dr. Pana Petra helyettes államtitkár részvétele a MooWa Assembling Kft új üzemcsarnokának ünnepélyes megnyitóján

E-mail Nyomtatás PDF

Dr. Pana Petra helyettes államtitkár 2018. január 25-én részt vett a MooWa Assembling Kft. új üzemcsarnokának ünnepélyes megnyitóján, Tatán.

A számítástechnikai kábelek és csatlakozók összeszerelésével foglalkozó német tulajdonú MooWa Assembling Kft. a Tatai Ipari Parkban épített 3200 négyzetméteres új üzemcsarnokot. A vállalat 2011 óta működik Tatán. Huzaltermékek szerelésével, fröccsöntésével, vágásával és csomagolásával foglalkozik. Fő tevékenysége számítástechnikai és telekommunikációs kábelek összeszerelése, melyeket exportpiacra gyárt, és Európa számos országában értékesít.

Bővebben...
 

Európa közös érdeke a sikeres digitális átalakulás

E-mail Nyomtatás PDF

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára megbeszélést folytatott Mariya Gabriel digitális gazdaságért és társadalomért felelős uniós biztossal, aki a második Regionális Digitális Csúcstalálkozóra érkezett Budapestre.

A felek egyetértettek abban, hogy a digitalizáció meghatározó az egész Unió globális versenyképessége szempontjából, ennek érdekében elengedhetetlen, hogy 2018 végéig megvalósuljon a digitális egységes piac. A digitalizáció egyre gyorsuló folyamatának 2018 után is uniós szintű támogatást kell élveznie, ezért a 2020 utáni több éves pénzügyi keretben megfelelő mértékű forrásokat szükséges elkülöníteni erre a célra.

Bővebben...
 

Erdélyi Borkalauzzal gazdagodik a Nemzeti Borkiválóság Program

E-mail Nyomtatás PDF

A Nemzeti Borkiválóság Program keretén belül hamarosan megjelenik az Erdélyi Borkalauz című könyv, amely a Kárpát-medence szőlőfajtáit, borvidékeit és borait bemutató sorozat első része. A könyv lehetőséget biztosít az erdélyi borok és pincészetek megismerésére, segít a borválasztásban, a kárpát-medencei szőlőfajták megismerésében.

Bővebben...
 

A mezőgazdasági beruházások hét év alatt mintegy 33 százalékkal nőttek

E-mail Nyomtatás PDF

A mezőgazdasági beruházások hét év alatt, 2010 és 2017 között változatlan áron mintegy 33 százalékkal növekedtek - mondta a földművelésügyi miniszter Budapesten, a 36. Agromashexpo és a 8. Agrárgépshow kiállítás megnyitóján.

Fazekas Sándor elmondta, a mezőgazdaság korszakváltás előtt áll, mivel a digitalizálás rendkívüli módon terjed ebben az ágazatban is. Ezért van nagy jelentősége, hogy a magyar mezőgazdaság beruházásra és gépvásárlásra a múlt évben mintegy 340 milliárd forintot fordított, ami mintegy 20 százalékkal magasabb érték az előző évinél - közölte.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség