Külföld



Anyaországi támogatás a vajdasági magyarság szempontjából kiemelt jelentőségű könyvtáraknak

E-mail Nyomtatás PDF

A topolyai Juhász Erzsébet Könyvtárban írta alá Hajnal Jenő, az MNT elnöke a támogatásra vonatkozó megállapodást a kedvezményezett kiemelt jelentőségű közkönyvtárak és közepes nagyságú közkönyvtárak képviselőivel. A vajdasági magyarság szempontjából kiemelten fontos közkönyvtárak összesen 11 millió forint értékben kapnak új könyveket.

Bővebben...
 

A Vöröskereszt szerb nemzetiségű titkárait állították elő Észak-Koszovóban

E-mail Nyomtatás PDF

A koszovói rendőrség különleges egységei Peć község területén előállították Momčilo Dašićot, a Vöröskereszt titkárát. Ezt megelőzően további két titkárt állítottak elő Gračanicán és Dragašon. Momčilo Dašićot kihallgatásra vitték be, jelentette az RTS tudósítója.

Bővebben...
 

Terrorcselekményként kezeli a szurguti késelést a helyi rendőrség

E-mail Nyomtatás PDF

Terrorcselekményként kezeli a helyi rendőrség a szurguti késelést, az ügyben eddig legalább tíz embert vettek őrizetbe - írta a Znak orosz hírportál. A Hanti-Manysi Autonóm Körzethez tartozó Szurgut városában szombaton hét járókelőt késsel megsebesített - közöttük négyet súlyosan - a dagesztáni származású, 19 éves Artur Gadzsijev helyi lakos. Később az Iszlám Állam dzsihadista szervezet a támadás elkövetőjeként jelentkezett a szócsövének számító Aamák hírügynökségen keresztül, a férfinál a rendőrök megtalálták az Iszlám Állam jelképeit.

Bővebben...
 

Lavrov: kilátástalan erővel rendezni az afgán konfliktust

E-mail Nyomtatás PDF

Kilátástalannak minősítette az újonnan meghirdetett, meglátása szerint az erő alkalmazásán alapuló új amerikai Afganisztán-koncepció jövőjét Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Moszkvában. "A Washington által meghirdetett új stratégia főleg erőszakos módszerekre támaszkodik. Meggyőződésünk, hogy ez kilátástalan" - mondta újságírók előtt. Lavrov "elég érdekesnek" nevezte a tálibokhoz való viszonyulás kérdésében meghirdetett amerikai álláspontot.

Bővebben...
 

Oroszország több mint 600 féle fegyvert és hadfelszerelést tesztelt Szíriában

E-mail Nyomtatás PDF

Oroszország több mint 600 féle fegyvert és hadfelszerelést próbált ki Szíriában - közölte Jurij Boriszov orosz védelmi miniszterhelyettes a kubinkai Armija 2017 haditechnikai fórumon megtartott sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség