Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 24, szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Publicisztika



Hulladékártalmatlanítás olcsón és egyszerűen

E-mail Nyomtatás PDF

Sajnos számos figyelmeztető példa akad arra, hogy hazánkban mennyire nehéz, sokszor kilátástalan az ország, a magyar gazdaság számára jelentős haszon, komoly nyereség lehetőségét kínáló eszközök, berendezések, anyagok feltalálóinak a helyzete. Gyakran előfordul, hogy a közömbösséggel, a bürokráciával folytatott sziszifuszi küzdelmet megelégelve, a feltaláló külföldön értékesíti világszerte érdeklődést kiváltó, keresett és komoly profitot hozó találmányát.
Bővebben...
 

Mostoha anyaország

E-mail Nyomtatás PDF
Tapasztalva a külföldiek magyarországi térnyerését, látva az egzotikus ázsiai, afrikai és közel-keleti országokból érkező bevándorlók tömegét, még azt gondolná az ember, hogy a határainkon túlról érkezők számára nem okozhat különösebb nehézséget a hazánkban történő letelepedés. És ez bizonyára igaz is, ha valóban idegenekről van szó. A bevándorlással, az idegenrendészettel foglalkozó hatóságok jóindulatú elnézése, megértő engedékenysége nélkül ugyanis nem növekedhetett volna több tízezer főre például a nálunk üzletelő kínaiak vagy a szovjet utódállamokból érkező zsidók száma.
Bővebben...
 

Bélyeg a homlokon

E-mail Nyomtatás PDF

A múlt héten volt szerencsém egy nyilvános beszélgetésen részt venni, amelynek témája a ma is jól bevált és kiválóan működő politikai gyakorlat volt: egyének, csoportok, művek elítélő, kategorizáló  megbélyegzése, azaz kistemplizése a társadalomból. Amit ezen az eszmecserén elmondtam, illetve mindazt, ami általa felmerült bennem, röviden összefoglalom.

Bővebben...
 

Csak az igazságos, ami méltányos

E-mail Nyomtatás PDF
Miért van az, hogy egyre többen, egyre igazságtalanabbnak érzünk mindent, ami ebben az országban történik? Az igazságtalanság szájízét már jó ideje nemcsak a bírósági döntések váltják ki belőlem, de kiváltja az egész magyar politikai rendszer érvelése, a közbeszéd fordulatai, a képviselők, miniszterek, illetékes elvtársak vér- és fantáziaszegény logikája. Pedig állítólag roppantul igazságos igyekszik lenni a hatalom, sőt, éppen ezen kínosan védett igazság nevében nyilatkozza azokat az argumentumokat, melyekből azután nekem - és velem együtt, néhány milliónyi ma-gyarnak - az igazságtalanság jól ismert szagát könnyű kiszimatolni.
Bővebben...
 

Védett lakásmaffiózók

E-mail Nyomtatás PDF
Annak ellenére, hogy a média figyelmét mostanában elkerülik a lakásmaffia jellegű bűnügyek, napjainkban is sok áldozata van a mások otthonának, tulajdonának érdemi ellenszolgáltatás nélküli megszerzésére törekvő csalóknak. Becsapott és kisemmizett áldozataik helyzetét pedig az is súlyosbítja, hogy a szélhámossággal ingatlanvagyont szerző bűnözők segítői között kiváló felkészültségű jogászok, befolyásos emberek is akadnak.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség