Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. március 28, csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Interjú



Magyar évad a nosztalgia jegyében

E-mail Nyomtatás PDF

Az 54 ezres lélekszámú városban a 12-13 ezres, folyamatos bérletszám rendkívüli siker

A Gárdonyi Géza Színház szellemisége, az a színházeszmény, amelyet vállaltan képvisel, ritka a magyar színházi életben. Az egri színház új évadáról, szellemiségéről, látogatottságáról Blaskó Balázs direktort kérdeztük.

Több mint hét évvel ezelőtt, mikor először beszélgettünk, azt nyilatkozta, hogy a hagyományokra szeretnének építkezni, és a népszínházi küldetés mellett tette le a voksát. Azóta változtatott ezen a metóduson?

– Nem; egyik mottóm: „ami sikeres és bevált, azon ne változtass”. Az a színházmodell, amit első igazgatói ciklusom elején elképzeltem, beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így e szerint dolgozunk ma is. Úgy gondolom, olyan színház, amelynek széles rétegeket kell tudnia megszólítani, nem is működhet másképp, mint műfaji sokszínűséget, s e mellett természetesen a mához szóló színrevitelt megvalósítva. Prózai- és zenés darabokat, vígjátékot, drámát, musicalt, operettet, táncjátékot, meseelőadásokat egyaránt kínálunk. A népszínházi modell következetes életben tartása eredményezte, hogy a 2015/2016-os évadban a befogadóképességhez arányítottan, s pótszékes előadásainknak köszönhetően 103,7 %-os  rátával az ország leglátogatottabb színháza lettünk az egyik gazdasági napilapban megjelent adatok szerint. Nézőszám tekintetében azóta sem panaszkodhatunk. Egy 54 ezres lélekszámú városban a 12-13 ezres, folyamatos bérletszám egészen rendkívüli. A nagy, nemzeti státuszú vidéki színházak sem rendelkeznek ennél magasabb bérletszámmal – amire nagyon büszkék vagyunk.

Bővebben...
 

Kérdőjelekkel teli folytatás előtt…

E-mail Nyomtatás PDF

Immáron biztos, hogy Hosszú Katinka edzőt vált

A magyar sport egyik legeredményesebb jelenkori versenyzője, a világ legjobb úszónőjeként számon tartott Hosszú Katinka fontos bejelentést tett a múlt héten. A magánéleti válság feloldhatatlanságára hivatkozva közleményben tudatta, hogy a jövőben nem Shane Tusup irányítja majd a felkészülését. Ez a bejelentés bizonyos értelemben nem volt váratlan, hiszen a Hosszú Katinka-Shane Tusup házaspár magánéleti problémáiról már hosszú ideje hallani lehetett. Ám most, hogy a dolog immár végleges lett, felmerült a kérdés, hogy vajon mi lesz az egyetemes magyar sport egyik legsikeresebb versenyzőjével?

Sportrovatunkban a héten ennek igyekeztünk utána járni, félretéve a bulvárt, szigorúan csak a sportszakmai oldaláról megközelítve a kérdést.

Módosítás: ( 2018. június 10. vasárnap, 10:37 ) Bővebben...
 

Megint a kettős mércét alkalmazták

E-mail Nyomtatás PDF

Ami máshol értéket jelent, azt Romániában szitok és rágalom kíséri

A Kárpát-medencében élő magyarság az utódállamokba szakadt része nem önszántából, hanem a trianoni diktátum következtében került Magyarország határain kívülre. Magyarország alaptörvénye egységes magyar nemzetről beszél, aminek jogi értelemben, a választójogban is érvényre kell jutnia – szögezte le Szili Katalin.

Bővebben...
 

A lakossági fogyasztók érdekében

E-mail Nyomtatás PDF

Az Energia Tanács elfogadta a magyar javaslatot

Végre elfogadták azt az álláspontot, amelyet Magyarország a fogyasztók biztonságos, fenntartható és megfizethető ellátása érdekében, a szabályozott árak fenntartása mellett képviselt – tájékoztatta szerkesztőségünket Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára.

Bővebben...
 

Ne tegyék hazánkat bevándorlóországgá

E-mail Nyomtatás PDF

Az Európai Bizottság Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen indított pere arra megy ki, hogy ezek az országok tegyék le a fegyvert a kvóta elleni harcban

A Fidesz a leghatározottabban kéri a kormányt, hogy álljon ellen minden olyan brüsszeli törekvésnek, amely bevándorlóországgá tenné Magyarországot – közölte szerkesztőségünkkel Hidvéghi Balázs.

Mi a véleményük arról, hogy az EB beperli az Európai Bíróságon Magyarországot és más tagállamokat, melyek nemet mondanak a kvótákra?

– Az, hogy az Európai Bizottság az Európai Unió Bíróságán beperelte Magyarországot a kötelező kvóta ügyében, újabb bizonyíték arra, hogy nem tettek le annak végrehajtásáról. Brüsszel Magyarországra akarja erőltetni a kötelező kvótát, ami nem más, mint a Soros-terv része.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség