Hírek



Különös másság

E-mail Nyomtatás PDF

Van egy szűk szavazóréteg, mely azért akar az LMP-re voksolni, mert ők még nem voltak hatalmon, ők „tényleg mások”, mint a többiek, és nem is állnak össze senkivel. Az elmúlt napok eseményei azonban erősen megingathatták ezt a szavazóbázist: Szél Bernadett afgán(!) szakértője megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, Hadházy Ákos pedig a Simicska családdal és a Jobbikkal kezdett nyilvános szövetségkötésbe.

Bővebben...
 

Szétesik a Momentum?

E-mail Nyomtatás PDF

Komoly gondok vannak a jóindulatú közvélemény-kutatások szerint is csak 3%-os támogatottsággal bíró Momentum háza táján. Folyamatosan nő a távozó vagy távozni kényszerülő emberek száma. Augusztusban Pottyondy Edina és Kádár Barnabás elnökségi tagok távoztak a pártból, szeptemberben Borbély Ede kabinetfőnök és Szauer Tamás, a Momentum addigi pénzügyi vezetője, októberben a szakpolitikai igazgató, Egyed Janka és Kovács András párttitkárok, aztán Zaránd Péter kampányfőnök, legutóbb pedig Papp Gergő kommunikációs igazgató és Túry Márton kabinetvezető.

Bővebben...
 

Morawiecki elnök Budapesten

E-mail Nyomtatás PDF

Lengyel–magyar kormányfői tárgyalások

Az új esztendő első, magyar szempontból fontos külpolitikai eseménye egy lengyel–magyar csúcstalálkozó: január 3-án, szerdán Mateusz Morawiecki miniszterelnök Budapesten vendégeskedik, Orbán Viktor meghívásának eleget téve. Látogatásának súlyát növeli, hogy december 11-én történt beiktatását követően ez az első hivatalos külföldi útja. Ez a diplomáciai esemény minden bizonnyal tovább erősíti az utóbbi években számtalanszor emlegetett Budapest–Varsó tengelyt, vagyis a kelet-közép-európai térség politikai szerepét, nemzetközi érdekérvényesítésének lehetőségeit.

Bővebben...
 

Merjünk kicsik lenni

E-mail Nyomtatás PDF

A választók jövőre eldönthetik, az "ellenségképek, társadalmi konfliktusok élezése" helyett Magyarországnak legyen-e "szelíd, halk szavú kormánya", amely azért "robotol", hogy megjavítsa az életüket - mondta Karácsony Gergely, a Párbeszéd, az MSZP és a Liberálisok közös miniszterelnök-jelöltje Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Bővebben...
 

Csurka István: Népbiztosok

E-mail Nyomtatás PDF

Az SZDSZ 2009-es tisztújító gyűlésére több volt népbiztos el sem ment. Pető Iván, Kuncze Gábor, Magyar Bálint távolmaradásával tüntetett, Demszky népbiztos pedig bejelentette, hogy 2010-ben nem indul a budapesti népbiztos-főpolgármester székéért. Hétfőn aztán további ősöreg és a nemzetközi népbiztospiacon jegyzett alapítók, mint Haraszti, Konrád, Rajk jelentették be kilépésüket. A jelenség minden túlzás nélkül a tanácsköztársaság végóráinak eseményére emlékeztet. A különbség mindössze az, hogy az említett mai népbiztosok nem várták meg rendszerük teljes összeomlásának pillanatát, hanem még a Bajnai-kormány fennállása idején leléptek. Ha megvárják a Kun Béla-féle proletárdiktatúra összeomlásának és a tanácskormány lemondásának a napját, akkor esetleg a nép vonná őket felelősségre. És, hát népbiztosok esetében ez azért mégis-csak nagy szégyen, és vagyonvesztés. A most megbukott SZDSZ-nek ugyanolyan volt a viszonya a magyarsághoz, mint Kun Bélának és Szamuely Tibornak, csak az a nyílt vérengzés nem adatott meg nekik, amit elődeik oly nagy kéjjel alkalmaztak. Kénytelenek voltak oktatásügyi, egészségügyi és magyart a magyartól elválasztó népirtást és valutahitelezést, adósságszolgálatot választani.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség