Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 20, szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Hírek



Koncepciót kell váltani

E-mail Nyomtatás PDF

Az egykori Csehszlovákia, később Szlovákia ma-gyarságának régi vezetőjét, úgy is mondhatnám, veteránját, Duray Miklóst kérdezzük:
- Kedves Miklós, milyen volt a Magyar Koalíció Pártjának dunaszerdahelyi ünnepsége?
- Méltóságteljes és tartalmas. Méltóságteljes volt, mert jól megrendeztük. És a tartalmát az adta, hogy felfigyelt rá az egész európai néppárti közvélemény, tehát a keresztény konzervatív európai pártok mind figyelemmel voltak irántunk. Angela Merkeltől az európai parlament elnökéig.
- Kik voltak jelen a találkozón?
Bővebben...
 

Könyv ajánló

E-mail Nyomtatás PDF
 

A PDSZ felháborodott, hogy kihagyták az egyeztetésből

E-mail Nyomtatás PDF


Eltérően ítélik meg pedagógus szakszervezetek az ágazati egyeztetés folyamatát: a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint az egyeztetésbe csak a reprezentatívnak minősülő érdekvédő szervezeteket kell bevonni, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) viszont az Alkotmánybírósághoz fordult a taglétszámból meghatározott reprezentativitás kiszámításának vélt alkotmányellenessége miatt, s azt hangoztatja: a rendszerváltás óta még soha nem vonták kétségbe, hogy a a PDSZ-nek helye van az érdekegyeztetés folyamatában.

Módosítás: ( 2008. július 18. péntek, 05:45 ) Bővebben...
 

Ha kell, karhatalmi segítséggel is elbontanák a turulszobrot

E-mail Nyomtatás PDF

Ha kell karhatalmi erővel is érvényt szerez a IX. kerület jegyzője a magyar bíróság törvényes döntésének, és elbontatja a XII. kerületben engedély nélkül állított turulszobrot - írja a Népszava. Oszvári István jegyző a lapnak azt mondta, hogy nem érdekli a jogi csűrés-csavarás, nem fut tiszteletköröket, nem bírságol, hanem végre fogja hajtani a bíróság jogerős ítéletét, miután megismerte az ügy dokumentumait. A szobrot 2005-ben emelték a világháborús áldozatok emlékművére. A kerület engedély nélkül építtette a szobrot, majd a bontásról szóló jogerős bírói döntés ellenére fennmaradási engedélyt kért és kapott az I. kerületi jegyzőtől. Ezután az első kerületi jegyzőt az ügyből kizárták, a bírósági határozat végrehajtásával a IX. kerületi jegyzőt, Oszvári Istvánt bízták meg.
 

Kérdés az Akadémia új elnökéhez

E-mail Nyomtatás PDF

Mélyen tisztelt Pálinkás József! Mindenek- előtt elnéző megértését kérem, amiért az ön személye egyáltalán megidéztetik ebben a gyomorforgató, véres és gennyes történetben, amelyhez a világon semmi köze. Az ön neve valahogy úgy elkerülhetetlen esetünkben, mint Pilátus emlegetése a Credóban. Mivel ön az MTA új elnöke, kénytelen vagyok önhöz intézni a kérdésemet, amely egy régi-régi taguk személye kapcsán merült fel bennem.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség