Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 24, szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Itthon

Határidőre elkészül a második kerítés

E-mail Nyomtatás

Intenzíven zajlik a déli határon a második kerítés telepítése, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójának meggyőződése szerint az elkészül a kormány által kitűzött határidőre. Bakondi György az M1 aktuális csatorna műsorában kijelentette, hogy a második kerítéssel garantálható lesz a határbiztonság.

Bővebben...
 

Megbukott a félmegoldáson alapuló brüsszeli politika

E-mail Nyomtatás

A félmegoldáson alapuló brüsszeli migrációs politika megbukott - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter budapesti sajtótájékoztatóján, reagálva arra, hogy Törökország kilátásba helyezte az EU-val kötött megállapodás felmondását. A tárcavezető értékelése szerint kizárólag a migrációs dealre alapozni Európa biztonságát, közben a törököket bírálni és semmit nem tenni a határvédelem megerősítése érdekében, ez egy ésszerűtlen és  kudarcba fulladt politika.

Bővebben...
 

Elfogadhatatlan az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú megjelenítése

E-mail Nyomtatás

Elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek nevezte az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú megjelenítését is Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök helyettes. A kormányfő helyettese március 16-án Budapesten újságírók előtt ezzel indokolta azt a törvényjavaslatot, amelyet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel együtt jegyeznek. Kérdésre jelezte: a kormány kész állami támogatást nyújtani az Igazi Csíki Sör gyártásához és helyzetbe hozná a kézműves söröket is.

Bővebben...
 

Uniós biztossal egyeztetett Varga Mihály

E-mail Nyomtatás

A szociális jogok európai pilléréről, a munkavállalók szolgáltatás-nyújtás keretében történő kiküldetéséről és foglalkoztatással kapcsolatos kérdésekről egyeztetett Varga Mihály Marianne Thyssennel, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős biztosával.

Bővebben...
 

A Visegrádi országok számára kiemelt szereppel bírnak a Keleti Partnereik

E-mail Nyomtatás

Dr. Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár részt vett a Visegrádi Négyek (V4) és a Keleti Partnerség országainak (Azerbajdzsán, Belarusz, Georgia, Moldova, Örményország, Ukrajna) 2017. március 15-én, Minszkben megrendezett találkozóján. A rendezvény keretében az Államtitkár felszólalt a konnektivitás és határokon átívelő együttműködés, illetve az oktatásbeli együttműködés témáiban.

Bővebben...
 

Az 1848-49-es forradalomra emlékeztek a büszke kunok

E-mail Nyomtatás

Zászlófelvonással és koszorúzással kezdődött az ünneplés Karcagon, majd Kisújszálláson és Kunmadarason emlékeztek a 48-as hősökre. Az Alföld önálló közössége, a Nagykunok valamennyi szabadságharcunkban, így 1848-ban is hitet tettek az erős, független Magyarország mellett. Akkor is, és ma is egyértelmű: fennmaradásunk csak szilárd nemzetállami keretek között biztosított. Nem engedhetünk sem külső erők befolyásának, sem egyes, magukat államok fölöttinek beállító szervezetek gyámkodásának – hangsúlyozta az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett kisújszállási ünnepi megemlékezésen a földművelésügyi miniszter.

Bővebben...
 

Csak összefogással lehet ismét nagy Magyarország

E-mail Nyomtatás

Magyarország a nagyság kapujában áll, de csak egységgel, együttműködéssel, bátorsággal és a kisszerű pártviták felfüggesztésével lehet ismét nagy, erős, gyarapodó ország - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Hódmezővásárhelyen. Lázár János az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen közölte: egész pártok, politikusok gyülekezete és működése épül a tagadásra, az elutasításra, minden ellenzésére és megakadályozására. "Ez már kezd aggasztó mértéket ölteni" - fogalmazott.

Bővebben...
 

Magyarország számára Tusk újraválasztása Európa működőképességéről szólt

E-mail Nyomtatás

Donald Tusk újraválasztása az Európai Tanács élére Magyarország számára Európa működőképességéről szólt, nem pedig egyik vagy másik tagállamról - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, az uniós tagállamok vezetőinek csúcstalálkozóját követően. Tudomásul kell venni, hogy az európai politika pártpolitikai alapon működik, márpedig a magyar kormányzó pártok - a Fidesz és a kereszténydemokraták is - az Európai Néppárthoz (EPP) tartoznak, ezért annak egyetlen jelöltjét támogatta Magyarország - fogalmazott Orbán.

Bővebben...
 

60 évre rendeződik az ország áramigénye

E-mail Nyomtatás

A kormány hatvan évre rendezte Magyarország áramigényét és az alacsony áramárakat a paksi atomerőmű-beruházás révén - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 81. Kormányinfón, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. A tárcavezető az elmúlt 30 év legnagyobb gazdaságdiplomáciai sikereként értékelte, hogy az Európai Bizottság (EB) jóváhagyta Paks II. finanszírozását. A Miniszterelnökséget vezető miniszter jelezte, hogy a projekt elől ezzel minden uniós jogi akadály elhárult, 2017-ben és 2018-ban megkezdődhet a fizikai előkészítés és az építkezés első lépései.

Bővebben...
 

Átadták a 2017-es Vásáry Tamás Ösztöndíjakat

E-mail Nyomtatás

Bánkövi Bence Balázs és Balázs Ádám Ferenc részesül idén a Vásáry Tamás Ösztöndíjban. Az elismeréseket pénteken adta át a díj névadója és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. "A díjban a nagyság, a teljesítmény, a nagy életmű és az új kezdet ígérete találkozik" - fogalmazott Balog Zoltán, aki kiemelte azt is: Vásáry Tamás élete és munkássága már most olyan mérce, amely érdemes a népszerűsítésre és továbbadása.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség