Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 24, szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Itthon

Idén is számos programmal várják az ünneplőket március 15-én

E-mail Nyomtatás

A nemzeti ünnep hagyományos programjai mellett a nemzeti múzeumnál és a budai Várban is számos színes program várja az ünneplőket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára csütörtökön kiemelte: március 15. a magyar szabadság, a magyarság történelmének kiemelkedő eseménye, nemzeti identitásunk sarokköve. A nemzeti ünnep rendezvényeit szervező HM az idén is a "Tisztelet a bátraknak" jelmondattal szervezi a programokat - tette hozzá.

Bővebben...
 

Az energiahatékonysági fejlesztések a versenyképességet növelik

E-mail Nyomtatás

Az energiahatékonysági fejlesztések a vállalati szektor versenyképességének növelésében, a gazdaság karbonmentesítésében lényeges szerepet játszanak - mondta Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hétfőn az energiatudatos, mérhető energia megtakarítást elért vállalatokat elismerő Virtuális erőmű program díjátadó ünnepségén.

Hangsúlyozta, a program összhangban áll a magyar kormány gazdaságpolitikai irányelveivel, az energiahatékonyság ösztönzésével.

Bővebben...
 

Kodályra emlékeztek az Operaházban halálának évfordulóján

E-mail Nyomtatás

Kodály Zoltán Missa brevisének előadásával kezdődött a Magyar Állami Operaház március 6-i jubileumi megemlékezése, a zeneszerző, zenetudós és népzenekutató halálának 50. évfordulóján. A Kodály Rorate című rendezvényen a Magyar Állami Operaház énekkara közreműködésével, valamint Hoppál Péter karnagy, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára vezényletével megrendezett koncertet az Operaház aulájában tartották meg.

Bővebben...
 

Nemzeti és minőségi védjegyek használatáról egyeztetett a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára Párizsban

E-mail Nyomtatás

Nemzeti és minőségi védjegyekkel kapcsolatos tapasztalatokról tárgyalt kétnapos hivatalos látogatás keretében Szakáli István Loránd a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkára a 2017. évi Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállításon (SIA) Párizsban.

Bővebben...
 

Átadták a 2017-es Derkovits Gyula-ösztöndíjakat

E-mail Nyomtatás

Huszonhat fiatal képzőművész kapta meg a Derkovits Gyula-ösztöndíjat szombaton a budapesti Műcsarnokban, ahol Derkó 2017 címmel kiállítás is nyílt a díjazottak munkáiból. Szegő György, a Műcsarnok művészeti igazgatója elmondta: a zsűri 130 pályázó közül választotta ki azt a 26 művészt, akik közül 9-en először nyerték el a havi 100 ezer forinttal járó ösztöndíjat.

Bővebben...
 

Tizenegy magyar tagot választott az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia

E-mail Nyomtatás

A magyar tudományos és művészeti élet képviselői közül tizenegy embert, köztük Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét választotta tagjává az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia, amelynek tagságot igazoló okleveleit a közelmúltban adták át Salzburgban. Balog Zoltán az akadémia éves plenáris ülését követően az MTI-nek telefonon nyilatkozva nagy megtiszteltetésnek nevezte a tagságot, és örömét fejezte ki, hogy az akadémiánál kíváncsiak Magyarország hangjára.

Bővebben...
 

A magyarországi kényszermunkáról rendeztek konferenciát Csolnokon

E-mail Nyomtatás

A kommunizmus bűneire való emlékezés fontosságáról beszélt Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Csolnokon, a magyarországi kényszermunkáról rendezett konferencián. A Komárom-Esztergom megyei településen rendezett fórumon Völner Pál kifejtette: a nácizmus bűneit senki sem vitatja napjainkban, azonban a baloldali diktatúrák bűneit elnézőbben kezelik; továbbra is létezik a kettős mérce a két diktatúra tömeges jogsértéseiről. "A mai konferencia célja, hogy fenntartsuk az emlékezetet" - tette hozzá.

Bővebben...
 

Elszámoltathatóvá kell tenni a globális tőke képviselőit

E-mail Nyomtatás

Elszámoltathatóvá, átláthatóvá kell tenni azokat a Magyarországon tevékenykedő nemzetközi szervezeteket, amelyek civilnek nevezik magukat, de valójában a globális tőke érdekeit képviselve próbálják befolyásolni a magyar közéletet külföldről kapott pénzből, fizetett aktivistákkal - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Bővebben...
 

Montenegrónak az EU-ban van a helye

E-mail Nyomtatás

Montenegrónak az Európai Unióban van a helye, az ország felkészült, hogy a közösség tagja legyen - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő az Országházban, miután tárgyalást folytatott Dusko Markovic montenegrói miniszterelnökkel. Orbán Viktor sajtónyilatkozatában azt mondta: "ha a belső problémáink az unión belül nem fognák le a kezünket, és nem lassítanának bennünket, Montenegrónak már lényegében az előszobában vagy egyetlen lépésre kellene lennie csak a teljes jogú tagságtól". A magyar kormány azt tartaná igazságosnak, elvszerűnek és kívánatosnak, ha Montenegró mihamarabb kapcsolódhatna az EU-hoz - erősítette meg.

Bővebben...
 

Levélben köszönte meg Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke Orbán Viktor üzenetét

E-mail Nyomtatás

Levélben köszönte meg Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke Orbán Viktor üzenetét, melyet januári elnöki eskütétele alkalmából írt - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a kormany.hu-val.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség