Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 20, szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Itthon

Kétmilliárd forintos múzeumi és könyvtári fejlesztési program indult

E-mail Nyomtatás

Országos múzeumi és könyvtári fejlesztési program indult 2 milliárd forint értékben - jelentette be Szentendrén Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára. A fejlesztés a projektgazda Szabadtéri Néprajzi Múzeum (SZNM) és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) alkotta konzorcium együttműködésével történik, az európai uniós forrásból megvalósuló program február elsején indult és 2020. január 31-én zárul.

Bővebben...
 

Vakok és gyengénlátók családtagjait segítő program indul

E-mail Nyomtatás

Több mint hárommilliárd forintos támogatást kapnak a család- és gyermekjóléti központok, amelyek a jövőben a vakok és a gyengénlátók családtagjainak segítenek abban, hogyan gondozzák, támogassák fogyatékkal élő hozzátartozójukat - jelentette be Czibere Károly államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján, amelyet Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízottal tartott közösen. Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár elmondta, az uniós finanszírozású, 3,3 milliárd forintos program célja a hozzáférési esélyek javítása, a helyben való segítségnyújtás, a családok elszigetelődésének és az érintettek intézményi gondozásba kerülésének megakadályozása.

Bővebben...
 

Rekord alacsony a munkanélküliség Magyarországon

E-mail Nyomtatás

Ismét lendületesen, 152 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma az előző év azonos időszakához képest 2016. utolsó negyedévében – hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján. Varga Mihály áttörésként értékelte, hogy a foglalkoztatás növekedésével párhuzamosan egyszerre csökkent a külföldön és a közfoglalkoztatásban dolgozók száma. A tárcavezető elmondta, a 2010-es kormányváltás óta több mint 700 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, ami döntően a hazai versenyszférában következett be, ahol 486 ezer fővel nőtt a létszám.

Bővebben...
 

Töretlen az otthonteremtési program népszerűsége

E-mail Nyomtatás

Töretlen az otthonteremtési program népszerűsége, decemberben rekordösszegben, 9,6 milliárd forint értékben kötöttek szerződéseket - hangzott el a programról tartott sajtótájékoztatón. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta, a program 2015-ös bevezetése óta már 36 ezer igénylést fogadtak be, ezek összértéke 87 milliárd forint. Az otthonteremtés egyike azon területeknek, amelyeken világosan érzékelhető Magyarország erősödése - fogalmazott.

Bővebben...
 

Ugrásszerűen nőtt a biogazdálkodás területe és az ezzel foglalkozó vállalkozások száma

E-mail Nyomtatás

Egy év alatt megduplázódott a biogazdálkodás területe és a biogazdálkodást fenntartó gazdaságok száma Magyarországon. Míg 2015-ben 120 ezer hektáron, addig 2016-ban már 200 ezer hektáron folytattak biogazdálkodást - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a gödöllői Szent István Egyetemen tartott konferencián.

Bővebben...
 

Helyi gazdaságfejlesztést támogató pályázatok társadalmi egyeztetése indult el

E-mail Nyomtatás

Elindult a "Leromlott városi területek rehabilitációja" és "A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok" című, összesen 6,8 milliárd forint értékű felhívások társadalmi egyeztetése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Bővebben...
 

Óriási sikerrel és elképesztő látogatószámmal búcsúzott a magyar pavilon a berlini Nemzetközi Zöld Héten

E-mail Nyomtatás

Óriási sikerrel és elképesztő, 400 ezres látogatószámmal zajlott le a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vására, a Nemzetközi Zöld Hét (IGW) Berlinben, amelynek Magyarország volt a kizárólagos partnerországa, immár második alkalommal.

Bővebben...
 

Újra naggyá tesszük Európát

E-mail Nyomtatás

Brüsszelben rosszul mennek a dolgok, még az irány is hibás, mindezek ellenére van lehetőség megreformálni és "újra naggyá tenni Európát" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Antall József Tudásközpont és a Konrad Adenauer Alapítvány január 26-ai brüsszeli rendezvényén mondott beszédében.

Új időszak kopogtat Európa ajtaján

A magyar kormányfő úgy vélekedett, hogy új politikai időszak kopogtat Európa ajtaján, a nyílt társadalmak helyett demokratikus társadalmakat szeretnének az emberek. Arra emlékeztetett, hogy Európa két évtizede még nagyratörő célokat tűzött ki maga elé, de ezek közül egyiket sem valósította meg. Orbán Viktor példaként említette a közös európai-ázsiai gazdasági térség létrehozásának vagy a független európai biztonságpolitikának a tervét, amelyek kudarcot vallottak.

Bővebben...
 

14,3 milliárdos program egyházi oktatási intézmények felújítására

E-mail Nyomtatás

Az egyházi oktatási intézmények felújítására 14,3 milliárd forintos forrás nyílt meg, ebből 23 intézmény újulhat meg, 13 ezer diák tanulhat jobb körülmények között - mondta Balog Zoltán Esztergomban, az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatóján. Az emberi erőforrások minisztere hozzátette: az emberierőforrás-fejlesztési operatív program második körében 90,5 milliárd forintos fejlesztés indul állami fenntartású iskolák felújítására. A miniszter ismertette, hogy Magyarországon a köznevelés 13 százaléka van egyházi kézben, 2016-ban már 204 ezer diák végezte a tanulmányait egyházi iskolákban.

Bővebben...
 

Regionális logisztikai központot telepít Hatvanba a Bosch

E-mail Nyomtatás

Közép-kelet-európai regionális logisztikai központot telepít 2018-tól Hatvanba a Bosch, a beruházással 250 új munkahelyet hoznak létre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A miniszter kiemelte: a Bosch a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt.-n keresztül 16 évre bérli ki a 60 ezer négyzetméteres területet a magyar államtól, az ipari parkot a zrt. 17 milliárd forintból a legmagasabb technológiai színvonalon hozza létre Hatvan mellett. A megállapodás része az is, hogy a cég a következő 6 évben 60 millió euróval növeli beszerzéseinek értékét a magyar beszállítóktól, ezzel a kormány a kis- és középvállalatokat támogatja - hangsúlyozta.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség